Majdnem 3 kg uborka
Hozzá: 40 dkg cukor, 5 kanál só, 2 1/2 dl 15 %-os ecet, 1 kk Nátrium benzoát, 1 kk borkén.
Átkeverjük, lefedve másnapig állni hagytam, (közben néha átkevertem) ....akkor üvegekbe raktam, lezártam és mehet a helyére.
Megfőzni a céklát, megpucolni, krumplinyomón átnyomni, üvegekbe rakjuk, ráöntjük a forrásban lévő levet és száraz dunsztba tesszük. Tormával is ízesítjük.
Elkészítési idő:A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő:5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál e...
Elkészítési idő: