Családireceptkönyv.hu

Olajos -ecetes almaparika-vagy sima paprika


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 kg paprika ( ebből kb. 7 üveggel lesz )
3 l víz
szemesbors
szegfűbors
mustár-koriander mag
babérlevél
só 4-- 4,5 dkg
2,5 dl 10 % os ecet
40 dk cukor
2 dl olaj
borkénpor minimális, még 1 g sem volt
2,5 kk.nátrium benzoát

Elkészítés:


A vizet a fűszerekkel ( kivéve az olajat ) jól össze főzzük,aztán a mosott darabolt paprikát beletesszük ( több részletben ) a fővő lébe és kb. 13 percig főzzük. Kiszedjük a léből, üvegekbe rakjuk, a lébe beleöntjük az olajat .A levet kihűtjük és hozzadajuk a nátrium benzoátot és a borként, így töltjük fel az üvegeket a lével. Folpakkot teszek az üvegekre aztán a kupakot .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült cékla
Sült cékla

Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, sütés: 45 perc Elkészítés: A céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Káposztasalátám :)
Káposztasalátám :)

Káposztát, sárgarépát, vöröshagymát vékonyan lereszelni, sózni, 1 éjszakára hűvös helyre tenni. 10 evőkanál cukrot, 8 evőkanál ecetet, 2 csipetnyi őrölt köményt addig keverni, amí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Káposztával töltött paprika
Káposztával töltött paprika

1. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony szeletekre felvágjuk, vagy gyaluljuk. Ezután egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Savanyú uborka
Savanyú uborka

7,5 dl vizet 2,5 dl ecettel és 4 t.k. sóval, 8 e.k. cukorral összekeverjük. Addig keverjük, amíg elolvad a cukor és a só. Az üvegek aljára tesszük a kaprot és 1 babérlevelet. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk