3 kg paprika ( ebből kb. 7 üveggel lesz )
3 l víz
szemesbors
szegfűbors
mustár-koriander mag
babérlevél
só 4-- 4,5 dkg
2,5 dl 10 % os ecet
40 dk cukor
2 dl olaj
borkénpor minimális, még 1 g sem volt
2,5 kk.nátrium benzoát
A vizet a fűszerekkel ( kivéve az olajat ) jól össze főzzük,aztán a mosott darabolt paprikát beletesszük ( több részletben ) a fővő lébe és kb. 13 percig főzzük. Kiszedjük a léből, üvegekbe rakjuk, a lébe beleöntjük az olajat .A levet kihűtjük és hozzadajuk a nátrium benzoátot és a borként, így töltjük fel az üvegeket a lével. Folpakkot teszek az üvegekre aztán a kupakot .
paprikákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk karikákra. Mi benne hagytuk a csumát a magokkal, hiszen erős paprikáról van szó, és annak az ereje pont a magokban van. Persze, akit zav...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy nagy levél kivételével a káposztát vágd kisebb-nagyobb darabokra, majd nagyjából az egyharmadáig töltsd meg vele a befőttes üveget. A forma nem lényeges, bár minél nagyobb f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű