menu

Családireceptkönyv.hu

Olajos -ecetes almaparika-vagy sima paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg paprika ( ebből kb. 7 üveggel lesz )
3 l víz
szemesbors
szegfűbors
mustár-koriander mag
babérlevél
2,5 dl 10 % os ecet
40 dk cukor
2 dl olaj
borkénpor minimális, még 1 g sem volt
2,5 kk.nátrium benzoát

Elkészítés:


A vizet a fűszerekkel ( kivéve az olajat ) jól össze főzzük,aztán a mosott darabolt paprikát beletesszük ( több részletben ) a fővő lébe és kb. 13 percig főzzük. Kiszedjük a léből, üvegekbe rakjuk, a lébe beleöntjük az olajat .A levet kihűtjük és hozzadajuk a nátrium benzoátot és a borként, így töltjük fel az üvegeket a lével. Folpakkot teszek az üvegekre aztán a kupakot .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenye...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Petrezselyem télire
Petrezselyem télire

A petrezselymet alaposan mossuk meg, konyharuhára rakva hagyjuk megszáradni, ez egy éjszaka alatt jól megszárad. A lényege hogy jól száradjon ki. A leveleket a szárról leszedem, ö...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Cékla savanyúság (befőzőgéppel)
Cékla savanyúság (befőzőgéppel)

A céklát megmossuk, meghámozzuk és 3-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. Nyersen üvegekbe tesszük, adunk hozzá fűszerköményt, babérlevelet és egy vékony szál tormát. A hozzávalókb...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

1. A hozzávalókat legyaluljuk. 2. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel. 3. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd üvegekbe zárjuk. Minden üvegbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk