Családireceptkönyv.hu

Olajos -ecetes almaparika-vagy sima paprika


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 kg paprika ( ebből kb. 7 üveggel lesz )
3 l víz
szemesbors
szegfűbors
mustár-koriander mag
babérlevél
só 4-- 4,5 dkg
2,5 dl 10 % os ecet
40 dk cukor
2 dl olaj
borkénpor minimális, még 1 g sem volt
2,5 kk.nátrium benzoát

Elkészítés:


A vizet a fűszerekkel ( kivéve az olajat ) jól össze főzzük,aztán a mosott darabolt paprikát beletesszük ( több részletben ) a fővő lébe és kb. 13 percig főzzük. Kiszedjük a léből, üvegekbe rakjuk, a lébe beleöntjük az olajat .A levet kihűtjük és hozzadajuk a nátrium benzoátot és a borként, így töltjük fel az üvegeket a lével. Folpakkot teszek az üvegekre aztán a kupakot .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Savanyúság lé (5l-hez)
Savanyúság lé (5l-hez)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé Vali módra
Csalamádé Vali módra

A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Csalamádé télire
Csalamádé télire

A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk