Családireceptkönyv.hu

Savanyúság télire - másképp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 l víz
1 l 10%-os ecet
1 kg cukor
10 dkg só
1 mokkás kanál kékkő

Elkészítés:


Készítsünk a hozzávalókból öntetet és ezzel töltsük fel az üveget.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Vegyes zöldség
Vegyes zöldség

Az előkészített zöldségeket tiszta, forró vízzel gőzölt üvegbe tesszük. A zöldségeket szorosan helyezzük el, a közöttük lévő üregeket káposztadarabokkal töltjük ki. Leöntjük átszűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus köményes káposztasaláta
Klasszikus köményes káposztasaláta

A káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd lesózzuk. Ezután az ecetet kikeverjük a cukorral és köménnyel, valamint a vízzel. Ha a káposzta összeesett, kinyomkodjuk, majd ráöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pácolt lila hagyma
Pácolt lila hagyma

A hagymaszeleteket tedd bele a befőttes üvegbe. Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Öntsd rá a hagymára, keverd el, hogy átjárja, majd a lezárt üveget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csemegeuborka "bonduelle"
Csemegeuborka "bonduelle"

6 kg uborka, 18 db 820 ml-es üveg Felöntőlé: 3,5 I vizet felforralni és kihűteni (én nem forraltam fel) majd bele 1 liter 10%-os ecet. Üvegenként rakunk 1 teáskanál sót, (nem jó...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk