3 l víz
1 l 10%-os ecet
1 kg cukor
10 dkg só
1 mokkás kanál kékkő
Készítsünk a hozzávalókból öntetet és ezzel töltsük fel az üveget.
1 liter vízhez 1 ek. sót teszünk. Forraljuk a vizet fel. Tegyük nagy üvegbe a zöldségeket,forrázzuk le vízzel,hogy ellepje. Tetejére kenyér 3-4 nap kovászolás.2. nap ledobhatjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészített savanítólébe tetszés szerint folyamatosan savanyíthatók a zöldségfélék. A savanyítóvödröt hűvös helyen tároljuk. Csak tiszta eszközzel nyúljunk a lébe. Együtt sav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű