menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg só
40 dkg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 teáskanál borkénpor
1 teáskanál borkősav
2 kg paprika
2 kg káposzta
1 kg zöld paradicsom
1 kg hagyma, vagy uborka

Elkészítés:



Jelenleg itt vagy: Főoldal > Befőzés > Savanyúságok > Csalamédé
Csalamédé recept


Galéria (1)
Csalamédé
Beküldve: 2013.10.11.
Kategória: Befőzés
Küldte: remi
Látták: 7679
Miben készült? Hűtő
Melyik évszakban? Ősz
Konyha: Magyar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5.00 csillag 2 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek

Elkészítési idő:
240 perc

Mennyiség:
Nincs adat

Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
20 dkg só
40 dkg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 teáskanál borkénpor
1 teáskanál borkősav
2 kg paprika
2 kg káposzta
1 kg zöld paradicsom
1 kg hagyma, vagy uborka


Elkészítése:

A hozzávalókat vékonyra felszeleteljük, egy nagy edénybe beletesszük. Rászórjuk a sót, cukrot, a borként és a borkősavat. Végül az ecetet adjuk hozzá. Jól összekeverjük. Tiszta ruhával letakarjuk és állni hagyjuk 1-2 napig, közben párszor megkeverjük.

Tisztára mosott és kiszárított üvegekbe tesszük,lenyomkodjuk, majd azzal a lével amit engedett feltöltjük és légmentesen lezárjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hozzávalókat tetszés szerint válogathatod össze, a lényeg, hogy 6 kg legyen.
Kb. 9 üveggel lesz belőle 7,5 dl-es. Amit lefotóztam az egy fél adag.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Erdélyi sült paprika- saláta
Erdélyi sült paprika- saláta

Mindenekelőtt a paprikasütésen kell túlesnünk, a többi szeszély és ízlés kérdése. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Alufóliával kibéleljük a sütőtepsit (hogy kevesebbet kelljen moso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Cékla
Cékla

a céklát soha nem szabad meghámozni ,ha főzni akarod,jól megmosom,felteszem főni annyi vízbe, ami jól ekllepi. Addig főzöm ,míg puha lesz vagyis megföl,.leszűrőm,hagyom kihülni,utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé Edi féle
Csalamádé Edi féle

Mindent össze keveri hagyni egy napig állni többször megkevergetni, majd üvegekbe rakni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sós uborka
Sós uborka

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk