Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg só
40 dkg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 teáskanál borkénpor
1 teáskanál borkősav
2 kg paprika
2 kg káposzta
1 kg zöld paradicsom
1 kg hagyma, vagy uborka

Elkészítés:



Jelenleg itt vagy: Főoldal > Befőzés > Savanyúságok > Csalamédé
Csalamédé recept


Galéria (1)
Csalamédé
Beküldve: 2013.10.11.
Kategória: Befőzés
Küldte: remi
Látták: 7679
Miben készült? Hűtő
Melyik évszakban? Ősz
Konyha: Magyar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5.00 csillag 2 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek

Elkészítési idő:
240 perc

Mennyiség:
Nincs adat

Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
20 dkg só
40 dkg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 teáskanál borkénpor
1 teáskanál borkősav
2 kg paprika
2 kg káposzta
1 kg zöld paradicsom
1 kg hagyma, vagy uborka


Elkészítése:

A hozzávalókat vékonyra felszeleteljük, egy nagy edénybe beletesszük. Rászórjuk a sót, cukrot, a borként és a borkősavat. Végül az ecetet adjuk hozzá. Jól összekeverjük. Tiszta ruhával letakarjuk és állni hagyjuk 1-2 napig, közben párszor megkeverjük.

Tisztára mosott és kiszárított üvegekbe tesszük,lenyomkodjuk, majd azzal a lével amit engedett feltöltjük és légmentesen lezárjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hozzávalókat tetszés szerint válogathatod össze, a lényeg, hogy 6 kg legyen.
Kb. 9 üveggel lesz belőle 7,5 dl-es. Amit lefotóztam az egy fél adag.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CÉKLA *
CÉKLA *

céklát alaposan megtisztítjuk, héját lekeféljük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Két liter vízbe beletesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Ecetes hagymasaláta
Ecetes hagymasaláta

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Haas savanyú uborka
Haas savanyú uborka

Felforraljuk a hozzávalókat és még forrón az uborkát ráöntjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot, és együtt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk