Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg só
40 dkg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 teáskanál borkénpor
1 teáskanál borkősav
2 kg paprika
2 kg káposzta
1 kg zöld paradicsom
1 kg hagyma, vagy uborka

Elkészítés:



Jelenleg itt vagy: Főoldal > Befőzés > Savanyúságok > Csalamédé
Csalamédé recept


Galéria (1)
Csalamédé
Beküldve: 2013.10.11.
Kategória: Befőzés
Küldte: remi
Látták: 7679
Miben készült? Hűtő
Melyik évszakban? Ősz
Konyha: Magyar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5.00 csillag 2 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek

Elkészítési idő:
240 perc

Mennyiség:
Nincs adat

Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
20 dkg só
40 dkg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 teáskanál borkénpor
1 teáskanál borkősav
2 kg paprika
2 kg káposzta
1 kg zöld paradicsom
1 kg hagyma, vagy uborka


Elkészítése:

A hozzávalókat vékonyra felszeleteljük, egy nagy edénybe beletesszük. Rászórjuk a sót, cukrot, a borként és a borkősavat. Végül az ecetet adjuk hozzá. Jól összekeverjük. Tiszta ruhával letakarjuk és állni hagyjuk 1-2 napig, közben párszor megkeverjük.

Tisztára mosott és kiszárított üvegekbe tesszük,lenyomkodjuk, majd azzal a lével amit engedett feltöltjük és légmentesen lezárjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hozzávalókat tetszés szerint válogathatod össze, a lényeg, hogy 6 kg legyen.
Kb. 9 üveggel lesz belőle 7,5 dl-es. Amit lefotóztam az egy fél adag.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Céklás káposzta--remek!
Céklás káposzta--remek!

24 órát állni hagyni, néha átforgatni, majd sterilizált üvegbe tölteni Hidegen, mint a káposzta salátát

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Különleges savanyúság lé
Különleges savanyúság lé

A megmosott zöldségeket befőttesüvegbe tesszük, majd annyi forró vizet öntünk rájuk, ami ellepi, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsük le a vizet róla egy edénybe, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Svéd uborka saláta
Svéd uborka saláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk