5 l víz
6 dcl 20% ecet 6 púpos evőkanál só
70 dkg kcukor
babérlevél,bors,mustármag,koriander,
1 evőkanál borkénsav
1tk nátrium benzonát
5 l víz
6 dcl 20% ecet 6 púpos evőkanál só
70 dkg kcukor
babérlevél,bors,mustármag,koriander, minden hozzávalót nagy fazékba rakok hogy feltudjam főzni( mindig próbálom előre elkészíteni )felfőzöm ,kihűtöm utána jön a többi hozzávaló .
1 evőkanál borkénsav
1tk nátriumbenzonát hagyom pihenni kicsit félóra utána mehet rá az uborkára de mindenféle savanyúságnak valóra jó.
Általában igaz, hogy az uborka súlyára mért mennyiség 2/3-a kell vízből literben számolva, azaz (20 / 3) * 2 = 13.33 liter víz. Én 14 literre kerekítettem, amiből nagyjából tíz lit...
Elkészítési idő:Alegem ardeii capia rosii si ii spalam apoi le scoatem cotoarele.Alegem morcovi mai subtirei si mai fragezi indepartam frunzele, ii spalam si ii curatam cu un cutit pentru legume....
Elkészítési idő:A lereszelt zöldségekre a kikevert levet ráöntjük. Egy nagy lerázható edényben 2-3 napig érleljük. Naponta kézzel átkeverjük. Utána szorosan üvegekbe nyomkodjuk. És kész!!!!
Elkészítési idő:Az uborkát alaposan mossuk meg és vágjuk le a két végét, majd 3 függőleges bevágást tegyünk rajtuk úgy, hogy egy bemetszés se érjen az uborka egyik végétől a másikig, mert akkor sz...
Elkészítési idő: