5 l víz
6 dcl 20% ecet 6 púpos evőkanál só
70 dkg kcukor
babérlevél,bors,mustármag,koriander,
1 evőkanál borkénsav
1tk nátrium benzonát
5 l víz
6 dcl 20% ecet 6 púpos evőkanál só
70 dkg kcukor
babérlevél,bors,mustármag,koriander, minden hozzávalót nagy fazékba rakok hogy feltudjam főzni( mindig próbálom előre elkészíteni )felfőzöm ,kihűtöm utána jön a többi hozzávaló .
1 evőkanál borkénsav
1tk nátriumbenzonát hagyom pihenni kicsit félóra utána mehet rá az uborkára de mindenféle savanyúságnak valóra jó.
Ecet nélkül felforraljuk a fűszeres vizet. A kihűlt hozzáadjuk az ecetet, és a tartósító szert. Káposztát besózzuk, kézzel összetörjük. Hozzáadjuk a lereszelt répát, uborkát, szál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKét féle receptem is van 3. kg zöldség /általában 1kg zöldség 2kg répa,de most csak répát tettem el 0,4 kg só 1 napig áll és mehet az üvegbe. Vagy 0,25 dkg cukor,40 dkg só 1 l víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nagy, négyszögletes darabokra vágjuk, a céklát – vékony szeletekre, a zellert és a paprikát – kockákra, az egészet megsózzuk, megszórjuk fokhagymagerezdekkel, és leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű