8 kg édes káposzta
2 kg hagyma
2 kg piros húsú paprika
1 l 10% eset
80 dkg k cukor
2 tk borkén
2 db Szilas tartósító
Mindent amit legyalulok össze keverem ,mindent sorba ráöntözök a Szilas tartósítót először át szűröm és a por megyen a csalamádéra a magokat nem rakom rá mert nem szeretem a fogam alatt,
6 kg uborka, 18 db 820 ml-es üveg Felöntőlé: 3,5 I vizet felforralni és kihűteni, majd bele 1 liter 10%-os ecet. Üvegenként rakunk 1 teáskanál sót, (nem jódozott!!) 2 evőkanál cuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesSzép nagy, húsos paprikákat megmosunk, csutkáitól, ereitől megtisztítjuk és lobogó sós vízzel leforrázzuk. A káposztát hosszú vékony metéltre vágjuk, besózzuk és pár órán át így ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat megmosom. A végüket levágom, majd ellentétesen bevágom a két végét (nem kell teljesen elvágni). A tisztára mosott üveg aljára kaprot teszek, beleállítom az ubikat. Mik...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyűaz uborkát jól megmossuk, bevagdossuk hosszában 4 felé, ügyelve arra, hogy a két végénél ne vágjuk el, egybe maradjon, az üveg aljára betesszük a kaprot, a fokhagymát és egy szál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű