8 kg édes káposzta
2 kg hagyma
2 kg piros húsú paprika
1 l 10% eset
80 dkg k cukor
2 tk borkén
2 db Szilas tartósító
Mindent amit legyalulok össze keverem ,mindent sorba ráöntözök a Szilas tartósítót először át szűröm és a por megyen a csalamádéra a magokat nem rakom rá mert nem szeretem a fogam alatt,
A tormákat megpucoljuk, lereszeljük. Elkészítjük a cukros, őrölt borsos, ecetes vizet – kb fél litert –, melyet a tormára öntünk. Az üvegeket lezárva, hűtőben tárolva fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivacs dörzsikés részével finoman megsikáljuk. Tényleg csak óvatosan, hogy a héját ne dörzsöljük le! A vizet felforraljuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ ) 7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a káposztát csíkozzuk fel. 2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. 3. Először a porcukorhoz adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz