Én így készítem: Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Akkor az igazi, amikor már virágzik, de persze a finom, zsenge kapor is megteszi. Arra sorakoztatom az uborkákat a képen látható módon úgy, hogy az egyik felét félig bevágom, majd a másik felét is, 90 fokkal elforgatva. teszek közé 2-3 gerezd fokhagymát, majd annyi evőkanál sót, ahány kiló volt az uborka. Felöntöm felforralt, de kissé visszahűtött (de meleg) vízzel. a tetejére pedig egy közepes méretű ketté vágott burgonyát (csak a régi krumpli jó) teszek. A krumpli helyett persze jó hagyományosan, egy szelet pirított kenyér is.Lefedem és mehet a napra. 2 napig szoktam a tűző napon hagyni, utána, amikor forrásnak indul már árnyékban hagyom. Általában 4 (most biztosan lesz 5) nap után átszedem dobozba, rászűröm a levét és beteszem a hűtőbe smile hangulatjel
Ugyanígy készítem a kovászos káposztát is...
Az almákat megpucoljuk.Felszeletelem apróbb közepesen vékony kockákra. Amit vízbe rakunk bele, a vízbe citrom levet öntünk, hogy ne barnuljon meg az alma. Leszűröm lábosba rakom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott tököket 1 cm vastag körszeletekre vágjuk, 3-5 percig forró vízben pároljuk, majd 3-5 percre hideg vízbe tesszük, és szétrakjuk az előkészített üvegekbe, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól l...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű