Családireceptkönyv.hu

Kovászos Uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1700 ml befőttes üveg víz
- 10db kovászolnivaló uborka
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál só
- szemesbors (fekete)
- kapor (friss)
- 1 szelet kenyér

Elkészítés:


Az uborkákat jól lemossuk és szivaccsal ledörzsöljük róluk a szúrós szőröket. Levágjuk a végüket majd négybe bevágdossuk de úgy hogy ne essen szét. A befőttes üveg aljára szórjuk a sót és a borsot, majd függőlegesen beleállítjuk az uborkákat ( így nem úsznak), közéjük helyezzük a a fokhagymát és a kaprot. Forró vízzel felöntjük az üveget majd a kenyérrel betömjük a nyílást. Érdemes befedni kisebb edénnyel, illetve alá tányért rakni, mert folyik. Fontos, hogy meleg napos helyre rakjuk 3-4 napig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki nem szereti hogy túl puha az uborka, az hamarabb vegye ki!
Tárolni csak a levével lehet, hűtőben!
A kovászos uborka megromlik ha hideg időben érik.

Kovászos Uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Kovászos uborka fokhagymával kaporral
Kovászos uborka fokhagymával kaporral

A sót a vízzel felforraljuk és visszahűtjük langyosra. A kapor egyik felét betesszük az üveg aljába. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk 2 irányban, és szorosan az üvegbe rakj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Hidegvizes uborka
Hidegvizes uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Csemegeuborka
Csemegeuborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk