Családireceptkönyv.hu

Rétegezett paradicsom


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



15 db nagy paradicsom
15 db hagyma
2 – 3 fej fokhagyma

A savanyúság levéhez: (1 liter léhez)

2 evőkanál ecet
2 evőkanál cukor
2 evőkanál só
1 evőkanál olaj
2 -3 babérlevél
1 szegfűszeg
6 – 7 db. szemes bors

Elkészítés:


Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az üvegeket.
Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük az üvegekben lerakott zöldségekre. Minden üvegbe annyi lét öntsünk, hogy teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig.
Második nap már fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ma egy olyan savanyúság receptjét hoztuk el nektek, amely nyárson sült ételek mellé a legkiválóbb, de bármilyen sült hús mellé fogyaszthatjuk. Nagyon könnyen elkészíthető és az eltevést követő második napon már fogyasztható is. Nyáron gyakran elkészítem, mert a kerti sütögetések folyamán örömmel fogyasztjuk a húsok mellé.

http://www.befottkompotsavanyusag.com/kulonleges-savanyusag-amit-2-nap-utan-ki-is-bonthatsz-ez-nem-mas-mint-a-retegezett-paradicsom.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposzta saláta
Káposzta saláta

1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk! 2. Megcsináljuk a saláta levet: víz, 1-2 kanál ecet (10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Görögdinnyéből készült savanyúság
Görögdinnyéből készült savanyúság

Mossuk meg a dinnyét, majd vágjuk fel hosszában 2 – 3 cm-s vastagságú szeletekre. A szeleteket vágjuk még 3 – 4 darabra. Tegyük sterilizált befőttesüvegekbe. Öntsünk rá forró vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

Az a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja a végeredmény ízét. Mndent alapo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Castraveciori in otet
Castraveciori in otet

Castraveciorii se asaza vertical in borcan, impreuna cu crengute de marar uscat (puneti crengute in functie de cat vreti sa fie de parfumati). Se adauga apoi 2 lingurite de sar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk