Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 szép nagy dunsztos üveg, 5 literes
2,5-3 kg kovászolni való uborka
1 nagy csomag kapor
kenyérhéj a fedéshez

fokhagyma

Elkészítés:


Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a kapor felét. Ezután állítsd bele az uborkákat, ha kész az első réteg, tegyél melléjük két-három gerezd fokhagymát, majd jöhet a következő adag uborka, mellé pedig a fokhagymák - ezt ismételd addig, amíg el nem fogy az alapanyag. Ha ez megvan, és betelt az üveg, melegíts langyosra annyi vizet, amennyi majd ellepi, tegyél bele három evőkanálnyi sót, és öntsd fel vele az üveget

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészítés ideje:

3-4 nap

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Hordós savanyú ll.
Hordós savanyú ll.

10 literes vödörben készül. Ami van ( még ha pár szem is), megy bele uborka, paprika, hagyma, karfiol, apró dinnye, zöld paradicsom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar savanyú uborka
savanyú uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lackó
Csemegeuborka
Csemegeuborka

Összeforraljuk és kihülés után ráöntjük az üvegbe rakott uborkára és dunsztoljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors pácolt sós uborka
Gyors pácolt sós uborka

Az uborkákat jó alaposan megmossuk, és a két végét levágjuk, én bevagdosom, mint a kovászos uborkát szokás, de elegendő megszurkálni az apró uborkákat. A kaprot és a gyümölcsfa lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk