Hozzávalók:
2 kg uborka
2.5 l víz
2 dl ecet (20%-os)
5 ek cukor
3 ek só
1 teáskanál borkén
friss kapor ízlés szerint
12 szem bors (üvegenként )
1 db babérlevél
1 kk mustármag
koriander ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket.
Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket.
Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (praktikus állítva elhelyezni őket) az uborkákat. A kapor igazi klasszikus ízt ad neki ezért ne sajnáljuk.
A levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakán át pihentetjük konyharuhával letakarva.
Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.
Össze keverni. Ha minden felolvadt ráönteni zöldségre.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzeket felszeletelni csíkokra. Beletenni pár szem fekete borsot, 3 dl 10%-os ecet, 2,5 dkg só, 30 dkg cukor. Fél kk. tartósító. 1 napig kevergetni, majd üvegbe tölteni és lezárni í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan mossuk meg váltott vízben. A kaprot öblítsük le, és helyezzük az edényünk aljára. Erre sorba rendezve rakjuk az uborkát, melyeknek a két végét levágtuk, és be v...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehéz1. A céklát alaposan megtisztítjuk, héját lekeféljük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. 2. Lehűtjük, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 3. Két liter vízbe be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű