menu

Családireceptkönyv.hu

Hidegvizes uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 3 kg uborka,
- 4 l víz,
- 12 dkg só,
- 24 dkg cukor,
- 1 l 10%-os vagy 1/2 l 20%-os,
- 1 ek szalicil,
- fűszerek ízlés szerint: bors, babérlevél, mustármag

Hidegvizes uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marianna
Csemegeuborka bonduelle módra
Csemegeuborka bonduelle módra

3,5 I vizet felforralni és kihűteni, majd bele 1 liter 10%-os ecet. Üvegenként rakunk 1 teáskanál sót, (nem jódozott!!) 2 evőkanál cukrot, 1 szál kapor, 1 babérlevél, fél mokkásk...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb kovászos uborka
Sváb kovászos uborka

Az uborkát legalább 5 lé vízben megmossuk. Szerintem teljesen felesleges bevagdalni a végeit, de persze kik-ki cselekedjen ízlése szerint. A kimosott üvegünk aljára rakunk egy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb kovászos uborka
Sváb kovászos uborka

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk