- 3 kg uborka,
- 4 l víz,
- 12 dkg só,
- 24 dkg cukor,
- 1 l 10%-os vagy 1/2 l 20%-os,
- 1 ek szalicil,
- fűszerek ízlés szerint: bors, babérlevél, mustármag
A paprikákat mosás után hajszálvékony szeletekre vágjuk. Gyengén besózzuk, és félretesszük. Amíg áll a sóban, szintén vékonyra szeleteljük a hagymát. Majd elkészítjük a saláta ece...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy üveg aljára teszünk egy nagy csokor friss kaprot. Erre halmozzuk a legyalult káposztát. Ide-oda egész fokhagymagerezdeket dugdosunk. 2. Vizet forralunk és, ha felfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg az uborkát. A végeit vágd le és egy villával szúrj bele néhány mély lyukat. Az uborkákat tedd egy vastag zacskóba és szórd mellé a felaprított fokhagymagerezdeket. A kapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű