menu

Családireceptkönyv.hu

Hidegvizes uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 3 kg uborka,
- 4 l víz,
- 12 dkg só,
- 24 dkg cukor,
- 1 l 10%-os vagy 1/2 l 20%-os,
- 1 ek szalicil,
- fűszerek ízlés szerint: bors, babérlevél, mustármag

Hidegvizes uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprika káposztával töltve
Paprika káposztával töltve

Szép nagy, húsos paprikákat megmosunk, csutkáitól, ereitől megtisztítjuk és lobogó sós vízzel leforrázzuk. A káposztát hosszú vékony metéltre vágjuk, besózzuk és pár órán át így ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselyem télire
Petrezselyem télire

A petrezselymet alaposan mossuk meg, konyharuhára rakva hagyjuk megszáradni, ez egy éjszaka alatt jól megszárad. A lényege hogy jól száradjon ki. A leveleket a szárról leszedem, ö...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Vödrös savanyú
Vödrös savanyú

Folyamatosan lehet belerakni, ahogy érnek a belevalók. Mindent alaposan megmosni és 4-5 helyen megszurkálni hústűvel, hogy a lé belülről is átjárja. Kb 1-2 hét alatt beérik és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Ecetes uborka
Ecetes uborka

az uborkákat jól megmossuk, másnapig sós vízben áztatjuk másnap lemossuk róla a sós vizet, lecsepegtetjük jól a vizet róluk feltöltő levet készítünk a fenti adagolás szerint: víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk