Családireceptkönyv.hu

Hidegvizes uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 3 kg uborka,
- 4 l víz,
- 12 dkg só,
- 24 dkg cukor,
- 1 l 10%-os vagy 1/2 l 20%-os,
- 1 ek szalicil,
- fűszerek ízlés szerint: bors, babérlevél, mustármag

Hidegvizes uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Agglegény savanyúság (bedobálós)
Agglegény savanyúság (bedobálós)

A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ropogós savanyú uborka
Ropogós savanyú uborka

A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka télire
Kovászos uborka télire

1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük. 2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Uborka
Uborka

24 órát állni hagyni, közbe megkavarni és mehet az üvegbe! :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk