1 kg lilakáposzta
1,3 kg cékla
50 dkg hagyma
3 dkg só,
2 dl ecet
ízlés szerint, egész bors, szegfűszeg kb. 10 db,, őrölt kömény,
40 dkg cukor
másfél kk. nátrium benzoát
Káposztát gyalulni, céklát reszelni, hagymát vékony karikákra vágni, mindent összekeverni, hagyni állni 1 napot közben többször átkeverni, majd üvegekbe tölteni .
A hozzávalókat legyaluljuk majd a sót és a cukrot összekeverjük és a legyalult zöldségekre szórjuk.Pár órát pihentetjük! Az ecetben feloldjuk a szalicilt és a bórkénport és ezt is...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet felforraltam a sóval és kihűtöttem. A káposztát leszeltem, gyalultam. Egy 5 L-s tisztított, fertőtlenített üvegbe beletettem a káposztát, közé a fűszereket, majd a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát, és a vöröshagymát felszeleteljük. A léhez összeöntjük a cukrot, az ecetet, a sót, a mustármagot, a nátrium benzoátot. Keverjük össze. Lehet hozzáadni 3 dl vizet, állni...
Elkészítési idő: 24 óra Nehézség: Könnyű