Családireceptkönyv.hu

Céklás-lilakáposztás savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg lilakáposzta
1,3 kg cékla
50 dkg hagyma
3 dkg só,
2 dl ecet
ízlés szerint, egész bors, szegfűszeg kb. 10 db,, őrölt kömény,
40 dkg cukor
másfél kk. nátrium benzoát

Elkészítés:


Káposztát gyalulni, céklát reszelni, hagymát vékony karikákra vágni, mindent összekeverni, hagyni állni 1 napot közben többször átkeverni, majd üvegekbe tölteni .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkát alaposan megmossuk kefézve,majd a két végeit levágjuk és hosszában bevágjuk keresztben az uborka fele hosszáig úgy,hogy az uborka azért egyben maradjon. A megfelelő nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyúsághoz alaplé
Savanyúsághoz alaplé

Vizet fel kell forralni, hozzávalókat belekeverni. Vigyázat a sz.bikarbóna felpezseg !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Kovászos cukkini
Kovászos cukkini

A cukkinit megmossuk, majd hosszában négybe vágjuk. Felforraljuk a vizet a sóval. Az üveg aljára rakjuk a megmosott kaprot, erre rakjuk állítgatva, jó szorosan a cukkini cikkeket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Gyors savanyú uborka
Gyors savanyú uborka

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk