menu

Családireceptkönyv.hu

Céklás-lilakáposztás savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg lilakáposzta
1,3 kg cékla
50 dkg hagyma
3 dkg só,
2 dl ecet
ízlés szerint, egész bors, szegfűszeg kb. 10 db,, őrölt kömény,
40 dkg cukor
másfél kk. nátrium benzoát

Elkészítés:


Káposztát gyalulni, céklát reszelni, hagymát vékony karikákra vágni, mindent összekeverni, hagyni állni 1 napot közben többször átkeverni, majd üvegekbe tölteni .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csaba
Csalamádé
Csalamádé

A hozzávalókat legyaluljuk majd a sót és a cukrot összekeverjük és a legyalult zöldségekre szórjuk.Pár órát pihentetjük! Az ecetben feloldjuk a szalicilt és a bórkénport és ezt is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

A vizet felforraltam a sóval és kihűtöttem. A káposztát leszeltem, gyalultam. Egy 5 L-s tisztított, fertőtlenített üvegbe beletettem a káposztát, közé a fűszereket, majd a tetejét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Agglegény savanyúság (bedobálós)
Agglegény savanyúság (bedobálós)

A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát, és a vöröshagymát felszeleteljük. A léhez összeöntjük a cukrot, az ecetet, a sót, a mustármagot, a nátrium benzoátot. Keverjük össze. Lehet hozzáadni 3 dl vizet, állni...

Elkészítési idő: 24 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk