1 kg lilakáposzta
1,3 kg cékla
50 dkg hagyma
3 dkg só,
2 dl ecet
ízlés szerint, egész bors, szegfűszeg kb. 10 db,, őrölt kömény,
40 dkg cukor
másfél kk. nátrium benzoát
Káposztát gyalulni, céklát reszelni, hagymát vékony karikákra vágni, mindent összekeverni, hagyni állni 1 napot közben többször átkeverni, majd üvegekbe tölteni .
A zöldségeket megmossuk, megtiszítjuk és feldaraboljuk. A répát és az uborkát vékony karikákra, káposztát és a paprikát csíkokra, a hagymát pedig egy nagyobb darabokra vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a sót kicsi langyos vízben feloldjuk, majd a többi vizet és minden egyéb hozzávalót hidegen bele teszünk a vödörbe. Jól összekeverjük és beletesszük a savanyítani v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapor közé pàr gerezd foghagyma. L/1evk só és 1tk. Na-benzoat. tetejére kenyer. Majd a kenyeret 2.nap leveszem es meg 1 nap kenyér nelkül. Csavaros üvegben hidegre teszem. Több éve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű