1 kg tarkabab, só, 2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 egész csípős pirospaprika, 5 db lilahagyma, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál cukor.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt teszünk rá, és feltesszük főzni.
Miközben puhul, elkészítjük hozzá a hagymás levet. A lilahagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverünk 2 teáskanál sót 1 evőkanál ecettel, 3 teáskanál cukorral, és 2 dl hideg vízzel. Ezzel leöntjük a hagymát, összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A megpuhult babot leszűrjük, kivesszük belőle a hagymát, a babérlevelet, és a paprikát. Tálba szedjük, és összekeverjük a hagymás lével.
A céklát megmosom és héjastól megfőzöm. Kihülés után meghámozom, felszeletelem, és ráöntöm a felöntőlevet. Felöntőlé: 7 dl vizet elkeverem a többi hozzávalóval és felforralom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészített savanítólébe tetszés szerint folyamatosan savanyíthatók a zöldségfélék. A savanyítóvödröt hűvös helyen tároljuk. Csak tiszta eszközzel nyúljunk a lébe. Együtt sav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz én receptem: 4 főre: 1,5 kg krumpli, 1/2 lilahagyma, kis marék snidling, 5 evőkanál almaecet, 4 evőkanál cukor (nyers nád), 1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított), 1/2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű