kovászolni való uborka
só (kb. 1 liter vízhez 1 teáskanál)
forralt, lehűtött víz
kapor
fokhagyma
új vöröshagyma
chili – elhagyható
szemes bors
köménymag
babérlevél
ízlés szerint bármivel fűszerezheted
Az uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabolt vöröshagymát és a megtisztított fokhagymát. Egy nagyobb felszeletelt uborkával, fehérrépával, de spatulával is lezárhatod a tetejét. Felöntöttem a sós vízzel. A víz az uborkát lepje el, de ne töltsd tele az üveget!
Tálcára állítottam, letakartam egy tiszta konyharuhával.
Ne napra tedd, elég, ha meleg helyen tárolod! 3-4 nap múlva fogyasztható.
Egészségetekre!
e spală bine gogoșarii, se curăță de cotoare, se taie întâi pe jumătate, iar apoi încă în 3-4 bucăți. 2. Se pun într-un vas mai mare, se presară deasupra sarea, zahărul și acidu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon alaposan megmossuk az uborkát. Ehhez készítsünk ki két, vízzel teli tálat. Az első alapos lemosás után, átrakjuk az uborkákat a tiszta tálba, és leöblítjük őket....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes tésztából sütött palacsintákat fahéjas porcukorral megszórjuk és összehajtogatva, forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Az uborkát legyalulni, a hagymát karikára, a kaprot apróra vágni és a hozzávalókkal jól összekeverni. Állni hagyjuk, kb 1 órát, közben kevergetjük, majd csavaros üvegekbe rakjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz