Családireceptkönyv.hu

Fermentált uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kovászolni való uborka
só (kb. 1 liter vízhez 1 teáskanál)
forralt, lehűtött víz
kapor
fokhagyma
új vöröshagyma
chili – elhagyható
szemes bors
köménymag
babérlevél
ízlés szerint bármivel fűszerezheted

Elkészítés:


Az uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabolt vöröshagymát és a megtisztított fokhagymát. Egy nagyobb felszeletelt uborkával, fehérrépával, de spatulával is lezárhatod a tetejét. Felöntöttem a sós vízzel. A víz az uborkát lepje el, de ne töltsd tele az üveget!
Tálcára állítottam, letakartam egy tiszta konyharuhával.
Ne napra tedd, elég, ha meleg helyen tárolod! 3-4 nap múlva fogyasztható.

Egészségetekre!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé
Csalamádé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Savanyóság leve
Savanyóság leve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi savanyúság
Házi savanyúság

Mossuk meg jól az uborkákat, a végeinél található leszáradt virágokat törjük le. Szórjunk nagyobb befőttes üvegek aljába egy-egy teáskanálnyi mustármagot, és kb. 10 szem egész bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk