3 l víz
1 l ecet
40 dkg cukor
1 kanál köménymag
Megfőzni a céklát, megpucolni, krumplinyomón átnyomni, üvegekbe rakjuk, ráöntjük a forrásban lévő levet és száraz dunsztba tesszük. Tormával is ízesítjük.
Felkarikázzuk a paradicsomot és a hagymát kb fél cm sre. Besózzuk és állni hagyjuk 24órán át. Másnap elkészítjük a levet. 3liter víz+1liter ecet+cukor ízlés szerint. A mama 10d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük. 2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFigyeljünk rá, hogy csak teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedjünk, közutaktól távol, hogy elkerüljük az ólomtúladagolást. Ha lehet kosárba, hogy ne fülledjenek be a virágok....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű