Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

652. Fermentált savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej káposzta
3 fej hagyma
4 sárgarépa
És ami van otthon..
Víz
Fűszerek:
Bors, koriander, babérlevél, köménymag, mustármag, só

Elkészítés:


- 3 l vízhez adok 3 ek sót amit felforraltam és vissza hűtöttem
- a zöldségeket megtisztítottam és legyalultam
Az üveg aljára fűszereket teszek, majd rétegezve egymásra pakolom a hozzávalókat, jól lenyomkodom..
A tetejére valamit tegyél amivel leszorítjuk
Majd felöntöm a sós lével és a tetőt is ráteszem..
Most már csak az idő dolgozik, meleg helyre kell tenni és meg kell várni amíg megerjed.
Naponta 1x kinyitom az üveget és megsziszegtetem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Meg lehet tanulni egyszerűen a fermentálás folyamatát

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kovi ubi, ahogy Mami készítette
Kovi ubi, ahogy Mami készítette

Az alaposan megmosott uborkát bevagdosom, ha kicsik elég megszúrkálni, és egy nagy tálba teszem Felforralom a vizet a sóval, majd a tálban lévő uborkára öntöm és hagyom kihülni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vegyes házi savanyúság Vali-módra
Vegyes házi savanyúság Vali-módra

1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel. 2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy evőkanál sót. 3. A megtömöt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Édes-savanyú pácolt répa (Sóbors)
Édes-savanyú pácolt répa (Sóbors)

A répát lereszeljük. Az ecetet elkeverjük a sóval és a cukorral, addig keverjük, míg fel nem oldódik minden. Ekkor ráöntjük a répára, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje....

Elkészítési idő: 10+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sváb kovászos uborka recept az esztergomi Ferences a
Sváb kovászos uborka recept az esztergomi Ferences a

Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk