1 közepes fej káposzta
3 fej hagyma
4 sárgarépa
És ami van otthon..
Víz
Fűszerek:
Bors, koriander, babérlevél, köménymag, mustármag, só
- 3 l vízhez adok 3 ek sót amit felforraltam és vissza hűtöttem
- a zöldségeket megtisztítottam és legyalultam
Az üveg aljára fűszereket teszek, majd rétegezve egymásra pakolom a hozzávalókat, jól lenyomkodom..
A tetejére valamit tegyél amivel leszorítjuk
Majd felöntöm a sós lével és a tetőt is ráteszem..
Most már csak az idő dolgozik, meleg helyre kell tenni és meg kell várni amíg megerjed.
Naponta 1x kinyitom az üveget és megsziszegtetem.
Meg lehet tanulni egyszerűen a fermentálás folyamatát
3 liter vizet felforraltam, tettem bele 3 ek. sót, majd az egészben hagyott leveleket egy pillanatra belemártottam. Így már össze lehet őket hajtani, anélkül, hogy eltörnének. Eze...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat legyaluljuk. 2. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel. 3. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd üvegekbe zárjuk. Minden üvegbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük és lezárjuk. Nagyon finom, ropogós, hófehér csalamádé lesz egész télen.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes