ez egy db 7 dl üvegre van kiszámolva
2 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
3 cl 15-20 %-os ecet
1 mokkás kanál citromsav,
egy fél mokkás kanál borkősav
Teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, koriandert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… üvegekbe rakom az uborkát… hideg vízzel engedem fel és ezzel készen is van..
A vörös káposztához és a céklához borként nem használok
Az uborkákat alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Itt jegyezném meg, hogy mindenféle körömkefés félórás dörzsölések keringenek a köztudatban, de én erre nem érek rá :) Nem is vol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készül: Szóval veszek 1 befőttes üveget, megtöltöm mindenféle jóval. Egy tálban elkeverek annyi vizet, ami ellepi a zöldséget, sóval (fél literes üveghez 1 teáskanál) és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ecetet a sóval és a cukorral felforraljuk. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott az ecetben, beletesszük a fűszereket: koriandermag, mustármag, chili pehely, tárkony. Néhány p...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes