1 fej lila káposzta
cukor
köménymag
ecet
A káposztát csíkokra vágni, besózni, állni hagyni.
Készítés előtt kinyomkodni a levét.
Tepsi aljára kristálycukor, sütőben karamellizálni. Bele a káposzta+víz+köménymag.
A sütőben párolni, közben 2-3x megrázogatni.
Amikor puha, cukorral és ecettel ízesíteni.
Én balzsamecettel csináltam, úgy még jobb.
A cukor helyettesíthető xilittel. Ha eritrittel készül, akkor egyáltalán nem kell szénhidrátot számolni.
A paprikákat megsütjük, a héját lehúzzuk. Akkor tudjuk könnyebben lehúzni a héját, miután kivettük a sütőből és hideg vízbe tettük néhány percre. Közben elkészítjük a salátalevet:...
Elkészítési idő: fél nap állniha Nehézség: KönnyűA hosszúkás uborkákat alapvetően frissen, vagy saláták készítésére használjuk. Tárolásra a legzsengébb, tömzsi, erős, fejletlen magvú uborkákat szükséges kiválogatni. Az uborkákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borként és a na.benzoátot egy kevés vízzel simára keverem. Elkészítem a fent említett alaplevet, beleöntöm a tartósítót. Majd elkezdem belerakni a zöldségféléket. Lezárom a hordó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket alaposan megmossuk és megpucoljuk,majd a V.gyalu segítségével legyalulunk mindent én gyerek kádba gyalultam mert abba könnyebb megforgatni.A cukrot,sót ecetet jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű