menu

Családireceptkönyv.hu

Különleges savanyúság lé


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 liter víz
1 evőkanál só
fél bögre cukor
70 ml ecet

Elkészítés:


A megmosott zöldségeket befőttesüvegbe tesszük, majd annyi forró vizet öntünk rájuk, ami ellepi, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsük le a vizet róla egy edénybe, majd adjuk hozzá a vízhez a sót és a cukrot. Tegyük fel főni. Amikor elkezd főni öntsük bele az ecetet és kavarjuk össze. Töltsük rá ezt a levet a befőttesüvegekben elhelyezett zöldségekre és zárjuk le őket kupakokkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb dolog amikor télen bemegyünk a kamrába és az általunk készített színes és ízletes savanyúság közül választhatunk. Ezek a savanyúságok bármikor és bármilyen étel mellé fogyaszthatóak, egyetlen recept alapján elkészíthető a savanyúság leve, amivel bármilyen savanyított zöldséget eltehetünk. Ma bemutatjuk nektek ezt a receptet, nézzétek csak!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ko­vi­ubi 7 sza­bá­lya
ko­vi­ubi 7 sza­bá­lya

Tedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát. Az uborkát alaposan mosd meg. A végeit vágd le. Noha csak a szár felé eső vége keseredik, a másik csücsköt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kovi ubi, ahogy Mami készítette
Kovi ubi, ahogy Mami készítette

Az alaposan megmosott uborkát bevagdosom, ha kicsik elég megszúrkálni, és egy nagy tálba teszem Felforralom a vizet a sóval, majd a tálban lévő uborkára öntöm és hagyom kihülni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pácolt lila hagyma
Pácolt lila hagyma

A hagymaszeleteket tedd bele a befőttes üvegbe. Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Öntsd rá a hagymára, keverd el, hogy átjárja, majd a lezárt üveget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk