1 liter víz
1 evőkanál só
fél bögre cukor
70 ml ecet
A megmosott zöldségeket befőttesüvegbe tesszük, majd annyi forró vizet öntünk rájuk, ami ellepi, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsük le a vizet róla egy edénybe, majd adjuk hozzá a vízhez a sót és a cukrot. Tegyük fel főni. Amikor elkezd főni öntsük bele az ecetet és kavarjuk össze. Töltsük rá ezt a levet a befőttesüvegekben elhelyezett zöldségekre és zárjuk le őket kupakokkal.
A legjobb dolog amikor télen bemegyünk a kamrába és az általunk készített színes és ízletes savanyúság közül választhatunk. Ezek a savanyúságok bármikor és bármilyen étel mellé fogyaszthatóak, egyetlen recept alapján elkészíthető a savanyúság leve, amivel bármilyen savanyított zöldséget eltehetünk. Ma bemutatjuk nektek ezt a receptet, nézzétek csak!
Tedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát. Az uborkát alaposan mosd meg. A végeit vágd le. Noha csak a szár felé eső vége keseredik, a másik csücsköt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott uborkát bevagdosom, ha kicsik elég megszúrkálni, és egy nagy tálba teszem Felforralom a vizet a sóval, majd a tálban lévő uborkára öntöm és hagyom kihülni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymaszeleteket tedd bele a befőttes üvegbe. Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Öntsd rá a hagymára, keverd el, hogy átjárja, majd a lezárt üveget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű