Családireceptkönyv.hu

Kovászos cukkini


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 zsenge cukkini (nálam sárga)
1/2 liter víz
2 evőkanál só
1 csokor kapor
8-10 szem fekete bors
2 kisebb babérlevél
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A cukkinit megmossuk, majd hosszában négybe vágjuk. Felforraljuk a vizet a sóval. Az üveg aljára rakjuk a megmosott kaprot, erre rakjuk állítgatva, jó szorosan a cukkini cikkeket, miközben beleszórjuk a borsot, a fokhagymát, és a babérlevelet is. Annyi még meleg, sós vízzel öntjük fel, amennyi az egészet teljesen ellepi. Az üveg tetejére tányért teszünk vagy ráhajtjuk a csatos tetőt, tehát nem kell légmentesen lezárni. Meleg, de a tűző naptól védett helyen 2-3 napig érleljük (amikor zavaros lesz a lé már jó) végül folyó vízben lemosva, behűtve fogyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Maria
Erős ecetes paprika télire
Erős ecetes paprika télire

A hozzávalókat összeforraljuk a bórkén kivételével. Kihűtjük és addig megtöltjük az üvegeket a paprikákkal vagy uborkákkal is lehet keverni. Ezzel a lével bármilyen savanyúságot el...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

A barackokat kimagozzuk megmossuk,húsdarálón ledaráljuk .Majd hozzákeverjük a zselésítőszert,és a cukrot felrakjuk főni.Ha felfőtt egy kevés ideig még főzzük ha van rajta hab azt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bolgár savanyú
Bolgár savanyú

A zöldségeket felszeletelem és lábosba rakom.Cukorral, sóval szórom és 10 órát hagyom állni. Átforgatom és üvegekbe adagolom, majd a kieresztett lével felengedem őket. Almacetet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boros almapaprika
Boros almapaprika

Nagyanyitól van a recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk