1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika (jó húsos)
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
észítés:
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.
1. Az uborkákat az üvegbe tesszük, majd beletesszük a hozzávalókat. 2. A vizet forrón öntjük az uborkára, majd 4 napig a napon érleljük.
Elkészítési idő:Felforralom a vizet a sóval, langyosra hűtöm. Alaposan megsikálom a fürtös uborkákat, megtisztítom a fokhagymát, tormát, megmosom a kaporszárat. Oldalára fektetem a gondosan e...
Elkészítési idő:1. A fehér paprikát az áztató mosás után két-háromszor még öblítsük át ezt is tiszta vízzel. 2. A csumáját éles késsel vágjuk ki. Szeletelni 3-5 mm vastag karikákra. Nagyon jól...
Elkészítési idő: