2 közepes sárgarépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 közepes kígyóuborka (nyáron: 3-4 nagyobb (nem magos)
kovászolni való uborka (héjastól), 2 db zöldpaprika, 25 dkg fejeskáposzta, só, őrölt bors,
ecet, cukor.
A megtisztított zöldségféléket vékony csíkokra reszeljük, vagy gyaluljuk és adunk hozzá kevés őrölt borsot is.Salátalét készítünk ecet-cukor-só és kevés víz hozzáadásával, amit a zöldségekre öntünk, majd jól
összekeverjük.1-2 órára ( lefedve) hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzés: a gyalult káposztát külön besózom, és addig gyúrom, míg levet ereszt, ettől kissé megpuhul,
így könnyebben emészthetővé válik és csak utána keverem a többi zöldséghez. A cvekedlihez lereszelt káposztával is így járok el,majd kinyomkodom a levét, és utána kezdem dinsztelni.
Legyalultam az uborkát, kb 80 dkg.. ehhez 20dkg hagymát is... így lett egy kiló... alaposan egybeforgattam.. én egy csokor kaprot is vágtam közé... Tehát a hozzávalókat egy kiló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felvágjuk. Közben forraljunk fel egy liter vizet, és amikor felforrt tegyük bele a karikára vágott hagymát. Hagyjuk 1-2 percet benne, majd szűrjük le, és hagyjuk lecsepeg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvizet, cukrot és ecetet ízlés szerint összekavarunk, mintha uborkára készülne lé, majd beletesszük a szemes borsot, babérlevelet felforraljuk bele teszünk apránként félbe vágott pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított vegyes alapot legyaluljuk- felkarikázzuk Hozzáadjuk a sót cukrot ecetet tartósítót alaposan elkeverjük majd állni hagyjuk. Többszöri keverés után amikor már összee...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű