Családireceptkönyv.hu

savanyítólé recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A recept és a savanyítás

Hozzávalók: 3 liter víz, 1 liter 10 százalékos ecet, 3 púpozott teáskanál szenes fekete bors, ugyanennyi köménymag és mustármag, 2 púpozott teáskanál koriander mag, 3-4 nagy darab babérlevél, 10 deka só, 30 deka cukor.

Fazékban felforraljuk az összes hozzávalót, majd hagyjuk kihűlni. A legpraktikusabb, ha este forralunk, mert az másnapra biztosan kihűl. Ekkor leszűrjük. A levet akár PET-palackokba tölthetjük, a magokat pedig egy ki lével leöntve egy kicsi befőttes üvegbe rakjuk – és kezdődhet a savanyítás.

A sterilen előkészített, 720 ml űrtartalmú üvegek aljára kaprot teszünk – ez ízlés szerint elhagyható –, és a magokból egy teáskanálnyit az üvegbe szórunk. Jöhet rá az elrakni való uborka, paprika vagy bármi más. Ezt leöntjük lével, és fél órán át állni hagyjuk, szükség esetén pedig utána töltünk a léből.

Elkészítés:


következik a palackozás. A csavaros tető alá tegyünk egy réteg cellofánt, mert az ecetes lé marhatja a kupakot.

Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget állítunk, amennyi egymás mellett elfér. A lábast az üvegek háromnegyedének magasságáig megtöltjük vízzel, majd felforraljuk és jó 15 percen át forrásban hagyjuk. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni, majd mehetnek is a kamra polcára.

Az így készített savanyúságok egy évig minimum elállnak és ízletesek maradnak. Kellemes savanyítást kívánunk!

savanyítólé recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Gogosari la otet, fara fierbere
Gogosari la otet, fara fierbere

Spalam gogosarii, le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.Punem gogosarii intr-un vas si adaugam zaharul, otetul, sarea si boabele de piper. Nu le fierbem ca la reteta clasica, se a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós uborka
Sós uborka

Elkészítés Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kovászolt káposzta
Kovászolt káposzta

1. 1-2 fej fejes káposztát megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, vékony csíkokra szeletelem. 2. Egy nagy üvegbe teszem kevés köménymaggal, babérral, egész borssal, kaporra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás tormás cékla
Fokhagymás tormás cékla

1. A céklákat megmosva egyenként alufóliába bugyolálom, és az előmelegítettsütő rácsára ültetem. Méret-től függően körülbelül fél-egy óra kell, hogy lassútűzön teljesen átsüljenek....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk