1,5 l víz
5 d só
1 kk Na-benzoát
1 mk borkén
8 ek kristálycukor
fél l 10 %-os ecet
5 ek akácméz
Vékonyra szelt uborka, hagyma, s.répa, paradicsom, paprika azonos mennyiségben
A hozzávalókat össze kell keverni
5 literes üveghez
Elkészítés Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan meg mossuk . A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborka szeletelőn le kell gyalulni. Ha igaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ecetet a sóval és a cukorral felforraljuk. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott az ecetben, beletesszük a fűszereket: koriandermag, mustármag, chili pehely, tárkony. Néhány p...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes5 kg vegyes zöldséget, (káposzta, paprika, hagyma, uborka), szép vékonyra leszeletelem, gyalulom. Ráöntök 6 dl ecetet, hozzáadom a 7 dkg sót, 40 dkg cukrot, 1 kiskanál szalicilt,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű