2 kg uborka
50-60 dkg vöröshagyma
a léhez:
6 dl víz
3 dl cukor (ízlés szerint)
2 dl 10 %-os ecet
0,5 dl só
2 teáskanál mustármag
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( )
a hagymát megtisztítjuk.
Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan összekeverjük, elkészítjük a felöntőlevet: a hozzávalókat elkeverjük, (kóstoljuk meg) a vízből egy keveset vegyünk ki és ebben oldjuk fel a Na- benzoátot, majd ezután öntsük a levet a szeletelt keverékre. Nem kell ! felmelegíteni, hidegen kell ráönteni!
Keverjük össze, takarjuk le és hűvös helyen, 24 óráig hagyjuk állni, közben át lehet keverni (én nem kevertem).
Üvegekbe töltjük, lével felöntjük, celofánnal (befőző fóliával) lekötjük, csavaros kupakkal lezárjuk, helyére tesszük a kamrába.
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagy zománcos edénybe tesszük. Az ecetet elvegyítjük a sóval meg a cukorral, ráöntjük a paprikára, és az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpiros paprikát sütőben megsütjük. Minél húsosabbat használunk annál jobb. Sütés után zárható edénybe tesszük, vagy letakarjuk fóliával, és kicsit megsózzuk. A gőzben elválik a héja...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz