2kg uborka, 2kg káposzta, 1kg hagyma, 1kg paprika, 0.5kg sárgarépa, 7 dkg só, 1kg cukor, 3 dl 20% -s ecet, 1 kávéskanál Nátrium-benzoát, 1 kávéskanál Borkén VÍZ NEM KELL HOZZÁ
A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve meg szórjuk a fűszerekkel . 24 óra alatt többször átforgatjuk, majd vödörbe töltjük ! Nem romlik meg !
1. Az uborkát alaposan megmossuk, tisztítjuk (ehhez a legoptimálisabb egy kefét használni), a vöröshagymát a héjától megfosztjuk. Az uborkák végeit megvizsgáljuk - ha túl puha va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lé hozzávalóit felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Addig az üvegeket előkészítjük, bele tesszük a fűszereket és a megmosott uborkákat. (szorosan). A kihűlt levet ráöntjük és lezárjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük. 2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük. 2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű