15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor
Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.
Egy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe merjük és a saját levével felöntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymakarikákat be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott céklát reszeld le. A zúzott fokhagymát kavard hozzá. Öntsd rá az ecetet, keverd össze és hagyd állni félórán keresztül. A hagymát szeleteld fel és pirítsd meg az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű