Családireceptkönyv.hu

Uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor

Elkészítés:


Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.

Uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hordós savanyúság
Hordós savanyúság

1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük. 2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A cékla eltevése
A cékla eltevése

A cékla eltevése nálam. A céklát jól megmossuk, meghámozzuk,elvágjuk ha nagy és köménymaggal. meleg vízbe téve lefedve puhára pároljuk. Ha kész vékony szeletekre vágjuk, a főzővíz...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sült paprika olajban
Sült paprika olajban

A paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben süssük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk