menu

Családireceptkönyv.hu

Uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor

Elkészítés:


Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.

Uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hencsi
Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

Egy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe merjük és a saját levével felöntjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Savanyú cukkini
Savanyú cukkini

A cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymakarikákat be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Céklasaláta
Céklasaláta

A meghámozott céklát reszeld le. A zúzott fokhagymát kavard hozzá. Öntsd rá az ecetet, keverd össze és hagyd állni félórán keresztül. A hagymát szeleteld fel és pirítsd meg az olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk