3 evőkanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.
A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük
Először előkészítjük a zöldségeket: a hozzávalókat alaposan megmossuk és vékonyra szeleteljük. A káposztát és uborkát vékony gyalun szeleteltem. Az így előkészített zöldségeket egy...
Elkészítési idő:Alaposan mosd meg az uborkákat, vágd le az uborkák végeit, vágd be őket két irányból úgy, ahogy a kovászos uborkánál szokás. Pakold az uborkákat az üvegbe jó szorosan; minél több...
Elkészítési idő: