Családireceptkönyv.hu

Ecetes hónapos retek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 ml víz, 170 ml vörösborecet, 55 g cukor, 15 g só, 1 kg hónapos retek, 1 kb. 15 cm hosszú rozmaringág

Elkészítés:


Az ecetet a vízzel, a sóval és a cukorral együtt egy lábasba öntjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a rozmaringágat, majd a lábast levesszük a tűzről, és a levet hagyjuk kihűlni.
Közben a hónapos retek leveleit levágjuk – ha szabadföldi termés, nem dobjuk ki, remek reteklevél pestót készítünk belőle.
A retkeket félbevágjuk, és amennyire szorosan csak lehet, kisebb befőttes üvegekbe rakjuk. (Aki szereti a rozmaring ízét, rakhat néhány levélkét a retkek közé is.) Felöntjük a kihűlt ecetes lével, lezárjuk, és vízfürdőben nagyon alacsony lángon 15 percig dunsztoljuk. Az üvegeket a dunsztoló vízben hagyjuk kihűlni.

Ecetes hónapos retek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vegyes csalamádé
Vegyes csalamádé

A káposzta kivételével mindent gondosan tisztítsunk meg, és szeleteljünk fel. A káposzta külső leveleit távolítsuk el, és vékonyan azt is vágjuk vagy gyaluljuk. Az előkészített any...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hordós savanyú
Hordós savanyú

1. Ez a mennyiség 1 db 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő. 2. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld para...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Cékla eltevése
Cékla eltevése

Céla lé: 5 liter viz, 4 dl. 2O %-os ecet, 6O dkg cukor, 25 dkg só, ha valaki édesebben szereti, tehet még hozzá. Ja! Szalicilt raktam rá (gyógyszertárban lehet kapni) A levet hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

A borkénport és a szalicilt kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami bármi l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk