A hordót, amibe a káposztát akarod tenni, jól mosd ki. A hordó aljába néhány vékony fadarabot teszünk. Tedd rá a fűszereket, a kakukkfüvet, a borsot, a szárított kaprot. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, félbe, vagy negyedekbe vágjuk és rátesszük. A tormát is megtisztítjuk és beletesszük.
Ha nagy hordóba tesszük a savanyúságot, akkor akár rétegezhetjük is az ízesítőket a káposztára. A káposztát egyben, vagy legyalulva tesszük bele a hordóba. Ha szeretnénk töltött káposztának, vagy más káposztás ételekbe felhasználni, akkor hagyjunk néhány fejet egészben. Mikor megtöltöttük a hordót, egy fadarabot teszünk rá, amire néhány téglát teszünk, hogy lenyomja, így hagyjuk két napig. Készítünk egy újabb adag savanyúságlevet. A káposztáról leszedjük a habot, áttöröljük a hordó szélét és pótoljuk a vizet. Az első héten kétnaponta érdemes ezt megtenni. Majd mikor már a káposzta leve tisztább, nem habzik, lezárhatjuk a hordó tetejével, ekkor már csak ki kell várnunk, hogy
káposztát válasszunk, az érett, világos színű, vékony levelűt vedd meg. A savanyúság levét mindig a következőképp állítsd elő: 10 liter vízhez 500 g durva sót számolunk
1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk. 2. Megcsináljuk a saláta levet, víz, 1-2 kanál ecet (10%...
Elkészítési idő:Készítsünk a hozzávalókból öntetet és ezzel töltsük fel az üveget.
Elkészítési idő:VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg a...
Elkészítési idő: 1 nap és 24 per