Családireceptkönyv.hu

Szeretnél káposztát savanyítani? Tedd a tanácsaink s


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A hordót, amibe a káposztát akarod tenni, jól mosd ki. A hordó aljába néhány vékony fadarabot teszünk. Tedd rá a fűszereket, a kakukkfüvet, a borsot, a szárított kaprot. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, félbe, vagy negyedekbe vágjuk és rátesszük. A tormát is megtisztítjuk és beletesszük.

Ha nagy hordóba tesszük a savanyúságot, akkor akár rétegezhetjük is az ízesítőket a káposztára. A káposztát egyben, vagy legyalulva tesszük bele a hordóba. Ha szeretnénk töltött káposztának, vagy más káposztás ételekbe felhasználni, akkor hagyjunk néhány fejet egészben. Mikor megtöltöttük a hordót, egy fadarabot teszünk rá, amire néhány téglát teszünk, hogy lenyomja, így hagyjuk két napig. Készítünk egy újabb adag savanyúságlevet. A káposztáról leszedjük a habot, áttöröljük a hordó szélét és pótoljuk a vizet. Az első héten kétnaponta érdemes ezt megtenni. Majd mikor már a káposzta leve tisztább, nem habzik, lezárhatjuk a hordó tetejével, ekkor már csak ki kell várnunk, hogy

Trükkök, tippek, praktikák:


káposztát válasszunk, az érett, világos színű, vékony levelűt vedd meg. A savanyúság levét mindig a következőképp állítsd elő: 10 liter vízhez 500 g durva sót számolunk

Szeretnél káposztát savanyítani? Tedd a tanácsaink s

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Vegyes savanyúság 1.- csalamádé
Vegyes savanyúság 1.- csalamádé

Összekeverjük 1 napig állni hagyjuk és üvegekbe tesszük, lazán! (Nyanyus receptje)

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Dobálós uborka vödörbe
Dobálós uborka vödörbe

Elkészítése: Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ ) 7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fokhagyma krém
fokhagyma krém

A fokhagymákat alaposan tisztítsd meg, a hibás részeket távolítsd el. A nagyobb gerezdeket darabold fel. Tedd az aprított gerezdeket egy mélyebb edénybe, kanalazd rá az olajat. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

A vizet felforraltam a sóval és kihűtöttem. A káposztát leszeltem, gyalultam. Egy 5 L-s tisztított, fertőtlenített üvegbe beletettem a káposztát, közé a fűszereket, majd a tetejét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk