menu

Családireceptkönyv.hu

Házi Sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter házi tej,
50 dkg túró,
6 dkg vaj,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 púpos kávéskanál só.

Elkészítés:


A túrót a tejjel felforraljuk, majd szűrőn leszűrjük. A leszűrt tejes-túróhoz hozzáadjuk a vajat, a sót, és a szódabikarbónát. Feltesszük főni, állandó keverés mellett 10 percig főzzük, míg össze nem áll. Olyan nyúlósnak kell lennie. Gyorsan átöntjük a tálba, amiben kihűtjük. Gyorsan összeáll egyneművé! Ha kihűlt, kiborítjuk egy tányérra, tálra, és hűvös helyen hagyjuk másnapig, hogy szépen kiszikkadjon. Utána folpackba csomagolva a hűtőben tartom.
Házi tejből és házi túróból lesz a legfinomabb, de bolti túróval is jól működik!

Házi Sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Erdélyi vizes uborka
Erdélyi vizes uborka

Előkészítünk kb. 10 db 700 ml-es befőttes üveget. Alaposan kimossuk, és szárazra töröljük őket. Az uborkákat megmossuk és megtisztítjuk a száruktól. Ezután megtöltjük az üvegeket a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Vegyes zöldség
Vegyes zöldség

Az előkészített zöldségeket tiszta, forró vízzel gőzölt üvegbe tesszük. A zöldségeket szorosan helyezzük el, a közöttük lévő üregeket káposztadarabokkal töltjük ki. Leöntjük átszűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Csalamádé
Csalamádé

2-3 napig állni hagyjuk és többször átforgatjuk. 3 nap után lehet üvegbe rakni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegyes „dobálós” savanyúság
Vegyes „dobálós” savanyúság

Vegyes „dobálós” savanyúság elkészítése: Az első lépés, hogy a felhasználni kívánt üvegeket alaposan mossuk ki mosogatószerrel, majd többször öblítsük át hideg vízzel. Fordítsuk ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk