1 liter házi tej,
50 dkg túró,
6 dkg vaj,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 púpos kávéskanál só.
A túrót a tejjel felforraljuk, majd szűrőn leszűrjük. A leszűrt tejes-túróhoz hozzáadjuk a vajat, a sót, és a szódabikarbónát. Feltesszük főni, állandó keverés mellett 10 percig főzzük, míg össze nem áll. Olyan nyúlósnak kell lennie. Gyorsan átöntjük a tálba, amiben kihűtjük. Gyorsan összeáll egyneművé! Ha kihűlt, kiborítjuk egy tányérra, tálra, és hűvös helyen hagyjuk másnapig, hogy szépen kiszikkadjon. Utána folpackba csomagolva a hűtőben tartom.
Házi tejből és házi túróból lesz a legfinomabb, de bolti túróval is jól működik!
Előkészítünk kb. 10 db 700 ml-es befőttes üveget. Alaposan kimossuk, és szárazra töröljük őket. Az uborkákat megmossuk és megtisztítjuk a száruktól. Ezután megtöltjük az üvegeket a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített zöldségeket tiszta, forró vízzel gőzölt üvegbe tesszük. A zöldségeket szorosan helyezzük el, a közöttük lévő üregeket káposztadarabokkal töltjük ki. Leöntjük átszűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2-3 napig állni hagyjuk és többször átforgatjuk. 3 nap után lehet üvegbe rakni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyes „dobálós” savanyúság elkészítése: Az első lépés, hogy a felhasználni kívánt üvegeket alaposan mossuk ki mosogatószerrel, majd többször öblítsük át hideg vízzel. Fordítsuk ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű