:10 LITER VIZ(FELFORRALNI)
FÉL KILO ASZTALI SO
2 KG CUKOR
1 LITER 20%-OS ECET
2 DKG SZEMES BORS
2,5 DKG MUSTÁRMAG
1 EVOKANÁL KORIANDERMAG
2 DKG KÖMÉNYMAG
2 DKG BABÉRLEVÉL
2 KISKANÁL NATRIUM-BENZOÁT
3 KISKANÁL BORKÉN
IZLÉS SZERINT ZÖLDKAPOR
4-5 SZEM SZEGFUSZEG
A HOZZÁVALOKAT FELFORRALNI UTÁNA HAGYNI KIHULNI HIDGEN A SAVANYUSÁGRA ONTENI AZ UVEGET CELOFÁNNAL LEZÁRNI ÉS A TÉLI HELYÉRE RAKNI
LEHET UBORKA CSALAMÁDÉ TOLTOTT PAPRIKA DINNYE BÁRMELY SAVANYUSÁG
A hozzávalókat össze kell keverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHidegen összekeverjük a hozzávalókat a zöldségeken kivételével, addig amíg a só és a cukor el nem olvad. - Beletesszük az uborkát, paprikát ( akár káposztával töltöttet is), fokha...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A káposztát legyaluljuk. Az üveg aljára karikázzuk a krumpli felét. Rászórjuk a káposztát, időnként lenyomkodjuk, közé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ecetet az olajjal, cukorral és a sóva felforraljuk. Majd a lébe beletesszük a züldségeket és 5 percig főni hadjuk. A csalamádét levével tiszta üvegekbe merjük és száraz dunsztba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű