Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka fokhagymával kaporral


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy 1,5 literes üveghez:
1,5 ek só (púpozott)
1 l csapvíz
1 csokor kapor
1 kg kovászolni való uborka (közepes méretű)
1 fej fokhagyma
fehér kenyér (sarka)

Elkészítés:


A sót a vízzel felforraljuk és visszahűtjük langyosra. A kapor egyik felét betesszük az üveg aljába. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk 2 irányban, és szorosan az üvegbe rakjuk. A fokhagyma megpucolt gerezdjeit szétosztjuk az üvegben. A kapor másik felét is eloszlatjuk az üvegben.
Felöntjük a sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát.
A tetejére rátesszük a kenyér sarkát. A rovarok ellen papírral vagy kistányérral lefedjük, és egy tálba téve a szabadban meleg, napos helyre állítjuk.
Ha elég meleg van, pontosan 3 nap alatt (3x24 óra) készül el a kovászos uborka. A fokhagymagerezdekkel együtt kisebb üvegekbe szedjük (akár szép csatosba is lehet), leszűrve ráöntjük a levét, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Kovászos uborka fokhagymával kaporral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vönöcki gombasaláta
Vönöcki gombasaláta

A gombát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, sós vízben 15 percig főzzük és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítva felkarikázzuk, besózzuk, 2 óráig állni hagyjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom eltevés télire, hagymával, olajjal, tartó
Paradicsom eltevés télire, hagymával, olajjal, tartó

A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk. A petrezselymet felszeleteljük. A hagymát felkarikázzuk. A befőttesüveg aljá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
KOVÁSZOS UBORKA – Miért is kell a só és napfény?2
KOVÁSZOS UBORKA – Miért is kell a só és napfény?2

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Üveges káposzta v. répa savanyítás
Üveges káposzta v. répa savanyítás

Fél napig állni hagyjuk többször átforgatjuk a lével eggyütt majd üvegekbe rakjuk bors babér levél paprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk