4 l víz
40 dkg méz
10 ek só
3 dl 20 %-os ecet
Ebből 13 üvegre elég felőntőlé lesz. Automatában 70/20.
Az üvegbe 5-10 szem bors
2 babérlevél
kapor 1 ág
mustármag 1 kiskanál
koriandermag 1/3 kiskanál
Élet iskola csoport
A káposzta külső leveleit lefejtjük, a fejet leöblítjük, 4 felé vágjuk, legyaluljuk. Közékeverjük a fűszereket (kivéve a kaprot). Tiszta, kb 2 literes befőttes üvegbe rakjuk a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát uborka gyalun le gyalulom . kicsit megsózom , és hagyom állni egy fél órát kb 5- evőkanál cukrot teszek rá , és egy ki ecetet . Sűrűn megkevergetem , még a cukor el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Őszi káposztából, szeptemberben jó elrakni. Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja a végeredmény ízét. Mndent alapo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű