menu

Családireceptkönyv.hu

Sváb kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 kg uborka,
2 csokor kapor,
2-3 nagyobb burgonya,
só,
víz
kovászos uborka

Elkészítés:




Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyát használom erre a célra. A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital.

Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat, amelyet aznap reggel (!) szedek le, mert akkor lesz igazán ropogós. Tetejére szintén karikákra vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész “rakományt”.

Végül leöntöm langyos, sós vízzel – ahány liter víz, annyi evőkanál só! -. Kistányérral letakarom, 3 nap múlva csodát tálalhattok a családnak, barátoknak.
M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!

Trükkök, tippek, praktikák:


M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Tökkonzerv
Tökkonzerv

Az alaposan megmosott tököket 1 cm vastag körszeletekre vágjuk, 3-5 percig forró vízben pároljuk, majd 3-5 percre hideg vízbe tesszük, és szétrakjuk az előkészített üvegekbe, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LECSÓ TÉLIRE *
LECSÓ TÉLIRE *

A zsíron a nagy kockára vágott hagymát megpárolom egy kis sóval. Ráteszem a kockára vágott paradicsomot, és addig főzöm lassú tűzön, ameddig a paradicsom szétfő. Hozzáadom a kariká...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Gyöngyi
Hordós savanyúság
Hordós savanyúság

A recept 5 l üvegre van méretezve. Én évek óta hordóba teszem el a savanyúságot külön az erőset külön az édes fajtát. Az almapaprikát mindig félbe vágom, mert sokszor jártam úgy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovi ubi-télire
Kovi ubi-télire

Elkészítés: Berakjuk az üvegbe az uborkákat (NEM vágjuk le a végét, és NEM szurkáljuk meg). A megpucolt fokhagymát, tormát és kaprot az ubi tetejére rakjuk. Kimérünk 2 liter vize...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk