2-3 kg uborka,
2 csokor kapor,
2-3 nagyobb burgonya,
só,
víz
kovászos uborka
Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyát használom erre a célra. A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital.
Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat, amelyet aznap reggel (!) szedek le, mert akkor lesz igazán ropogós. Tetejére szintén karikákra vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész “rakományt”.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel – ahány liter víz, annyi evőkanál só! -. Kistányérral letakarom, 3 nap múlva csodát tálalhattok a családnak, barátoknak.
M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!
M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!
A marináláshoz vöröshagyma alkalmas, mégpedig kis, 2-3 cm-nél nem nagyobb átmérőjű hagymák. A nagyobb fejeket lehet külön marinálni, félbe, vagy negyedekre vágva. A hagymákat méret...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy üveg aljára teszünk egy nagy csokor friss kaprot. Erre halmozzuk a legyalult káposztát. Ide-oda egész fokhagymagerezdeket dugdosunk. 2. Vizet forralunk és, ha felfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan megmosott uborka (én 1-2 órát hagyom vízben ázni) végeit levágjuk. Sokan "derékba" vágják ilyenkor az uborkákat. Nem kell, csak éppen lecsípjük a végeit, majd a kést beles...
Elkészítési idő: 3 -4 nap Nehézség: Könnyű