2 kg gyalult káposzta,
1 kg paprika, ha lehet akkor színes,
0.5 kg hagyma,
1 kg uborka,
4 ek só,
40 dkg cukor,
2 dl 10%-os ecet,
4 babérlevél összemorzsolva,
1 kk citromsav,
1 ek egész bors.
2 folpack közé nátiumbenzoát
Az hozzávalókat összekeverem, egy nagy tálba 4 óra pihenés után pedig üvegekbe teszem és a saját levével felöntöm. Nem kell hozzá vizet önteni, elég levet forg engedni. 1 nap fejjel lefelé tárolom és kész is.
A karfiolt rózsáira bontjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Pár percre forró vízbe mártjuk (blansírozzuk). Az uborkának végeit levágjuk, ellenőrizzük, nem keserű-e. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja a végeredmény ízét. Mndent alapo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű