Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg fejes káposzta
3 kg paprika
1 kg vöröshagyma
1 kg uborka
70 dkg kristálycukor
14 dkg só
6 dl 10 %-os ecet
1 csapott evőkanál borkén

Elkészítés:


A zöldségféléket vékonyra felszeleteljük és egy nagy edénybe rakjuk.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd jól összekeverjük. 24-30 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Annyi levet ereszt, hogy nem kell készíteni külön levet. Üvegekbe rakjuk, ügyelve arra, hogy minden üvegbe jusson a saját léből.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom, és akár évekig is eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkát megmosom, ledörzsölöm. Levágom a két végét. A két végéről átellenesen félig félbevágom. Az üveg aljára kaprot teszek, szorosan egymás mellé beleállítom az uborkákat. Bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ko­vi­ubi - így ké­szítsd el ke­nyér nél­kül!
Ko­vi­ubi - így ké­szítsd el ke­nyér nél­kül!

Ha még nem próbált a napsütésben uborkát érlelni, kövesse a receptet: mosson tisztára egy, a család befogadóképességéhez méretezett befőttes üveget. Alulra szeleteljen egy meghámoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hordós savanyú
Hordós savanyú

1. A hordóba folyamatosan tesszük a zöldségeket.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paprika sóban
Paprika sóban

A paprikákat többszöri mosás után, kicsumáztam, a magokat kiveregettem és felaprítottam. Az aprítógépben kis adagonként összedaráltam. (Vigyáztam, hogy ne legyen belőle turmix, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk