3 kg fejes káposzta
3 kg paprika
1 kg vöröshagyma
1 kg uborka
70 dkg kristálycukor
14 dkg só
6 dl 10 %-os ecet
1 csapott evőkanál borkén
A zöldségféléket vékonyra felszeleteljük és egy nagy edénybe rakjuk.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd jól összekeverjük. 24-30 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Annyi levet ereszt, hogy nem kell készíteni külön levet. Üvegekbe rakjuk, ügyelve arra, hogy minden üvegbe jusson a saját léből.
Nagyon finom, és akár évekig is eláll.
Az uborkát megmosom, ledörzsölöm. Levágom a két végét. A két végéről átellenesen félig félbevágom. Az üveg aljára kaprot teszek, szorosan egymás mellé beleállítom az uborkákat. Bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa még nem próbált a napsütésben uborkát érlelni, kövesse a receptet: mosson tisztára egy, a család befogadóképességéhez méretezett befőttes üveget. Alulra szeleteljen egy meghámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hordóba folyamatosan tesszük a zöldségeket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat többszöri mosás után, kicsumáztam, a magokat kiveregettem és felaprítottam. Az aprítógépben kis adagonként összedaráltam. (Vigyáztam, hogy ne legyen belőle turmix, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű