3 kg fejes káposzta
3 kg paprika
1 kg vöröshagyma
1 kg uborka
70 dkg kristálycukor
14 dkg só
6 dl 10 %-os ecet
1 csapott evőkanál borkén
A zöldségféléket vékonyra felszeleteljük és egy nagy edénybe rakjuk.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd jól összekeverjük. 24-30 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Annyi levet ereszt, hogy nem kell készíteni külön levet. Üvegekbe rakjuk, ügyelve arra, hogy minden üvegbe jusson a saját léből.
Nagyon finom, és akár évekig is eláll.
A káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.) Az uborkát, jól megmossuk...
Elkészítési idő:A paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben süssük...
Elkészítési idő:A káposztaleveleket lefejtjük, feltekerjük és vékony csíkokra felvágjuk. Rászórjuk a felaprított egész köményt és a sót, jól átforgatjuk és 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a fehé...
Elkészítési idő:A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével feltesszük a tűzre, közben a zöldségeket megpucoljuk, és a kívánt méretű és formájú szeletekre vágjuk,díszítjük,faragjuk, majd bele...
Elkészítési idő: