3 kg fejes káposzta
3 kg paprika
1 kg vöröshagyma
1 kg uborka
70 dkg kristálycukor
14 dkg só
6 dl 10 %-os ecet
1 csapott evőkanál borkén
A zöldségféléket vékonyra felszeleteljük és egy nagy edénybe rakjuk.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd jól összekeverjük. 24-30 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Annyi levet ereszt, hogy nem kell készíteni külön levet. Üvegekbe rakjuk, ügyelve arra, hogy minden üvegbe jusson a saját léből.
Nagyon finom, és akár évekig is eláll.
A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk. Nem sózzuk be előre, és nem csavargatjuk! Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és hagyjuk aranyszínűre ka...
Elkészítési idő: 1,5 óraElő készítem a cserép hordót. Ki mosom és forrázom, majd az alját meghintem egy marék sóval, és befedem egész káposzta levéllel. A káposzta felső leveleit le szedem, majd le gyal...
Elkészítési idő: 3A fokhagymát tisztítsuk meg, közben pedig forraljunk fel 1 liter vizet az ecettel, a cukorral és a fűszerekkel. Tegyük bele a fokhagymát és nagyjából 5 perc alatt főzzük meg. Ezt k...
Elkészítési idő:1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel. 2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy evőkanál sót. 3. A megtömöt...
Elkészítési idő: