Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg fejes káposzta
3 kg paprika
1 kg vöröshagyma
1 kg uborka
70 dkg kristálycukor
14 dkg só
6 dl 10 %-os ecet
1 csapott evőkanál borkén

Elkészítés:


A zöldségféléket vékonyra felszeleteljük és egy nagy edénybe rakjuk.
Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd jól összekeverjük. 24-30 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Annyi levet ereszt, hogy nem kell készíteni külön levet. Üvegekbe rakjuk, ügyelve arra, hogy minden üvegbe jusson a saját léből.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom, és akár évekig is eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

Alegem ardeii capia rosii si ii spalam apoi le scoatem cotoarele.Alegem morcovi mai subtirei si mai fragezi indepartam frunzele, ii spalam si ii curatam cu un cutit pentru legume....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pácolt lilahagyma
Pácolt lilahagyma

A hagymát felvágjuk. Közben forraljunk fel egy liter vizet, és amikor felforrt tegyük bele a karikára vágott hagymát. Hagyjuk 1-2 percet benne, majd szűrjük le, és hagyjuk lecsepeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt vöröskáposzta egyszerűen
Párolt vöröskáposzta egyszerűen

A káposztát legyaluljuk. Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposz...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
hordós savanyúság
hordós savanyúság

Főzni nem volt időm, csak gyors vacsit dobtam össze. A savanyúság receptje: 10 l víz, 1 l 20%-os ecet, 2kg cukor, 0,5kg só, 3 dkg natrium benzonat, 3 dkg borkénpor, 2 marék fekete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk