ez egy db 7 dl üvegre van kiszámolva
2 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
3 cl 15-20 %-os ecet
1 mokkás kanál citromsav, egy fél mokkás kanál borkén ha nem bízol magadba.... én nem tettem, de próbáld meg így is úgy is
víz a felöntéshez, én ásványvizet használok, mert a csapvizet semmire nem használom csak mosni és mosogatni fürödni
teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, koriandert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… az üvegeket én előtte kifőzöm… és ebbe rakom az uborkát (vagy savanyítani valót)… hideg vízzel engedem fel
és ezzel készen is van...
Üvegek sterilizálása az én módszeremmel:
Az üvegeket én úgy szoktam kifőzni, hogy egy nagyobb lábosban vizet forralok, de mielőtt beleraknám az üvegeket, azokat a csapból jövő forró vízzel felengedem.. így átveszi a hőt és nem csattan el mikor belerakom a forrásban lévő vízbe az üvegeket, meg a tetőt is... ezután már csak csipesszel teszem bele a belevalókat...
Ez nincs dunsztolva ez hidegen van elrakva... csak az üvegek vannak sterilizálva.
A megmosott paprikák szárát kívágtam, alját keresztbe bevágtam, hogy a paprika egybe maradjon. A felfőtt szirupban kb 10percig főztem, de megnéztem, hogy annyira átpuhult-e már,hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat legyaluljuk, majd rászórunk 8 dkg sót, 25 dkg cukrot, majd ráöntünk 3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecetet, kávéskanál szalicilt teszünk rá és egészet jól összekavarju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmostam, leszáraztam és kb. fél centis karikákra vágtam a paradicsomokat. Megpucoltam a hagymákat, amit én a paradicsomok mellé aprítottam. Sóztam, összeforgattam a hagymát és a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézÖsszemelegítem a levet hogy elolvadjon a cukor és a só majd az üvegekbe levő paprikát leöntöm vele. A 3 decis üvegekre rakok 1 tk olajat,,,a 7 decis üvegekre 1 ek olajat. Lezárom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű