Egy 5 l-es üveghez:
3 kg uborka
1-2 db meggyfalevél
1-2 db szőlővessző (új hajtás)
1 csokor kapor
1 fej fokhagyma
5 szem fekete bors
1 mk koriander
2 l víz
6-8 ek só
1 db kenyércsücsök
Megtisztítjuk az uborkát, levágjuk a végeit, és bevágjuk késsel az oldalát. Üvegbe tesszük az uborkát a meggyfalevéllel, a szőlővesszővel, a kaporral, a fokhagymával, a borssal és a korianderrel.
A vizet felforraljuk a sóval, majd forrón ráöntjük az uborkára. A tetejére kenyércsücsköt teszünk, és lefedve a napon érleljük 2-3 napig.
A retkeket és az almát hámozás után gyufaszálformára reszelem, a hagymát karikára vágom. Az egészet összekeverem, kicsit megsózom. Az öntethez valókat ráöntöm az egyvelegre, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem, megmosom és papírtörlőre teszem. A fokhagymát megpucolom, majd a paprikával és a kakukkfű ágakkal alaposan megmosom és ezt is papírtörlőre helyezem....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítása után (a végét a gyökér felől vágjuk le) csirátlanított üvegbe tesszük, felöntjük rizsecettel, egy kiskanál cukrot adunk hozzá, csirátlanított csavaros te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű