5 literes ásványvizes flakon
– zöldségek vegyesen, ízlés szerint (apró uborka, cukkini, karfiol, paprika, zöld-paradicsom, répa, hagyma stb.)
– víz
– só
– kapor
Így készül:
1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel.
2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy csapott evőkanál sót.
3. A megtömött és jól lezárt palackot tedd fektetve hűvös, sötét helyre. Ha van pincéd, az a legtökéletesebb, de a vízóraakna is ideális hely! Kb. 3 hónap kell neki, hogy megérjen, akkor fogyasztható. Ha többet áll,annál jobb.
4. Egy nagy tál fölött vágd szét a palack tetejét, így ki tudod belőle szedni a savanyúságot. Vigyázz! Spriccel. Tedd át műanyag dobozba, a hűtőben hetekig is eláll!
Az üvegeket jól mosd és öblítsd el, majd várd meg, míg lecsepegnek és megszáradnak. A fokhagymát szedd gerezdekre, és pucold meg. Régi praktika, hogy könnyebben megszabadulhatsz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát megmosva, végeit levágva ízleléssel ellenőrizzük, nem keserű-e, ha igen, tovább levágjuk, amíg íztelen vagy édes nem lesz. 2. Legalább 2 literes üvegbe alulra pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű