Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vali féle flakonos kovászos uborka


Írta:

Elk. idő: 1/4 óra
Adag: 3 kg
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 literes ásványvizes flakon

– zöldségek vegyesen, ízlés szerint (apró uborka, cukkini, karfiol, paprika, zöld-paradicsom, répa, hagyma stb.)
– víz
– só
– kapor
Így készül:

1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel.

2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy csapott evőkanál sót.

3. A megtömött és jól lezárt palackot tedd fektetve hűvös, sötét helyre. Ha van pincéd, az a legtökéletesebb, de a vízóraakna is ideális hely! Kb. 3 hónap kell neki, hogy megérjen, akkor fogyasztható. Ha többet áll,annál jobb.

4. Egy nagy tál fölött vágd szét a palack tetejét, így ki tudod belőle szedni a savanyúságot. Vigyázz! Spriccel. Tedd át műanyag dobozba, a hűtőben hetekig is eláll!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Cékla savanyúság üvegben
Cékla savanyúság üvegben

A megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Céklás káposzta--remek!
Céklás káposzta--remek!

24 órát állni hagyni, néha átforgatni, majd sterilizált üvegbe tölteni Hidegen, mint a káposzta salátát

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor Cékla
Bajor Cékla

A vékony karikára vágott dolgokat rétegezzük üvegekbe, ráöntjük a levet. 100/120 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd csalamádé
Svéd csalamádé

Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk