menu

Családireceptkönyv.hu

Uborkasaláta télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító

Elkészítés:


Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.

A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően tegyünk bele a hozzávalókból.

Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk. Már mehet is a polcra.

Uborkasaláta télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Fokhagymás paprika
Fokhagymás paprika

A fokhagymás paprika kitűnő előétel. A piros húsú paprika és a finomra vágott fokhagyma hófehér szikrácskáinak kombinációja nemcsak díszíti az étel küllemét, de étvágygerjesztővé i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
Savanyuság
Savanyuság

A legpraktikusabb, ha este forralunk, mert az másnapra biztosan kihűl. Ekkor leszűrjük. A levet akár PET-palackokba tölthetjük, a magokat pedig egy ki lével leöntve egy kicsi befőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Különleges savanyúság lé
Különleges savanyúság lé

A megmosott zöldségeket befőttesüvegbe tesszük, majd annyi forró vizet öntünk rájuk, ami ellepi, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsük le a vizet róla egy edénybe, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós uborka
Sós uborka

Elkészítés Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk