1/2 l fehér bor, 1/2 l 10%-os ecet, 1 l víz, 30-40 dk cukor, 5 dk só, fűszerek összeforralni, lehűteni, az eredeti recept szerint nem kell dunsztolni, de én egy nagyon rövid ideig kb 5 percig megdunsztolom.
Nagyanyitól van a recept
1. A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. 2. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. 3. Az üvegek aljára tesszük a fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKonzerváláshoz legjobb kicsi, kemény uborkákat használni, lehetőség szerint egyforma méretűeket és szabályos formájúakat. Az átválogatott, megmosott uborkákat 6-8 órán keresztül hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon alaposan megmossuk az uborkát. Ehhez készítsünk ki két, vízzel teli tálat. Az első alapos lemosás után, átrakjuk az uborkákat a tiszta tálba, és leöblítjük őket....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű