Két kilogramm sárgarépát aprítsunk össze, szintén ugyanennyi fehérrépát, mehet bele pár tíz dkg karfiol is, egy zeller gumója és zöldje (ízlés szerint), fél kiló vöröshagyma, 30 dkg kimagozott édes paprika, 3–4 gerezd fokhagyma, egy kisebb fej zsenge karalábé is finom ízt kölcsönöz, és fél kilogramm paradicsomot is adjunk hozzá. Miután az összeállítást megmértük, kilónként 20 dkg sót adjunk hozzá, ez ízt is ad és tartósít is egyben. Ezután jól össze kell keverni, majd ajánlatos állni, hagyni, másnap megint jöhet egy kavarás, majd befőttes üvegbe tegyük bele az ételízesítőnket. Bárhol tárolható, garantáltan egy évig biztos eláll az otthoni íz varázs.
Megmossuk az uborkát majd legyaluljuk A hozzávalókat összekeverjük és 1 napot állni hagyjuk. Többször átkeverjük hogy egyenletes legyen, Utána üvegekbe rakjuk saját levében, jól l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmosom, hosszában bevágom. A káposzta külső leveleit leszedem, negyedelem, és vékonyan felszeletelem. A kapor felét, a kissé megroppantott, pucolatlan fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. A paprikát megmossuk kicsumázzuk, és vékony csíkokra va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű24 órát állni hagyni, közbe megkavarni és mehet az üvegbe! :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű