menu

Családireceptkönyv.hu

Ételízesítő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Két kilogramm sárgarépát aprítsunk össze, szintén ugyanennyi fehérrépát, mehet bele pár tíz dkg karfiol is, egy zeller gumója és zöldje (ízlés szerint), fél kiló vöröshagyma, 30 dkg kimagozott édes paprika, 3–4 gerezd fokhagyma, egy kisebb fej zsenge karalábé is finom ízt kölcsönöz, és fél kilogramm paradicsomot is adjunk hozzá. Miután az összeállítást megmértük, kilónként 20 dkg sót adjunk hozzá, ez ízt is ad és tartósít is egyben. Ezután jól össze kell keverni, majd ajánlatos állni, hagyni, másnap megint jöhet egy kavarás, majd befőttes üvegbe tegyük bele az ételízesítőnket. Bárhol tárolható, garantáltan egy évig biztos eláll az otthoni íz varázs.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Uborka saláta télire
Uborka saláta télire

Megmossuk az uborkát majd legyaluljuk A hozzávalókat összekeverjük és 1 napot állni hagyjuk. Többször átkeverjük hogy egyenletes legyen, Utána üvegekbe rakjuk saját levében, jól l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka és káposzta
Kovászos uborka és káposzta

Az uborkát alaposan megmosom, hosszában bevágom. A káposzta külső leveleit leszedem, negyedelem, és vékonyan felszeletelem. A kapor felét, a kissé megroppantott, pucolatlan fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Karfiol-brokkoli ecetben
Karfiol-brokkoli ecetben

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. A paprikát megmossuk kicsumázzuk, és vékony csíkokra va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Uborka
Uborka

24 órát állni hagyni, közbe megkavarni és mehet az üvegbe! :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk