Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 kg káposzta, 1 kg paprika, 1 kg hagyma, 1 kg uborka.
Lé: 2,5 dl 20% ecet, 25 dkg cukor, 10 dk só, 1 kk szalicil, 1 tk bórkénpor.

Elkészítés:


A hozzávalókat legyaluljuk majd a sót és a cukrot összekeverjük és a legyalult zöldségekre szórjuk.Pár órát pihentetjük!
Az ecetben feloldjuk a szalicilt és a bórkénport és ezt is ráöntjük a zöldségekre. Ezek után 24 órát állni hagyjuk, de közben időnként átkeverjük.
Ha letelt a 24 óra hordóba (vödörbe) szedjük, és hűvös helyen tároljuk. Eltartható akár 2-3 évig is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposzta saláta
Káposzta saláta

1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk. 2. Megcsináljuk a saláta levet, víz, 1-2 kanál ecet (10%...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Hordós savanyúság - csemege
Hordós savanyúság - csemege

A hozzávalókat tegyük egy hordóba vagy vödörbe. A megtisztított zöldségeket tegyük a lébe (uborka, paprika, zöld paradicsom, karfiol, stb.) Tetejére tegyünk egy leszorításra alka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

1. Azonos mennyiségű uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk. 2. Az egészet összevegyí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk