Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 kg káposzta, 1 kg paprika, 1 kg hagyma, 1 kg uborka.
Lé: 2,5 dl 20% ecet, 25 dkg cukor, 10 dk só, 1 kk szalicil, 1 tk bórkénpor.

Elkészítés:


A hozzávalókat legyaluljuk majd a sót és a cukrot összekeverjük és a legyalult zöldségekre szórjuk.Pár órát pihentetjük!
Az ecetben feloldjuk a szalicilt és a bórkénport és ezt is ráöntjük a zöldségekre. Ezek után 24 órát állni hagyjuk, de közben időnként átkeverjük.
Ha letelt a 24 óra hordóba (vödörbe) szedjük, és hűvös helyen tároljuk. Eltartható akár 2-3 évig is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kovászos uborka télire
Kovászos uborka télire

1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük. 2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Üveges káposzta v. répa savanyítás
Üveges káposzta v. répa savanyítás

Fél napig állni hagyjuk többször átforgatjuk a lével eggyütt majd üvegekbe rakjuk bors babér levél paprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Cékla saláta
Cékla saláta

A céklát alaposan mosd meg, szükség esetén dörzsöld át, és a héjában főzd puhára körülbelül egy óra alatt. Ha kész, csepegtesd le, tedd hideg vízbe, így a héja könnyebben leválik....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
CSALAMÁDÉ - NAGYI Konyhájábó
CSALAMÁDÉ - NAGYI Konyhájábó

A hozzávalókat legyaluljuk, ráteszünk minden izesitőt, 1 napig állni hagyjuk, közben kavargatjuk. Másnap üvegekbe rakjuk. Sokáig elállna, ha nem lenne olyan finom, nem lágyul el!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk