menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 litereshez :
12,5 liter víz,
1 liter 20 % -os ecet,
65 dkg só,
1,25 kg cukor,
38 gramm timsó,
38 gramm citromsav,
45 gramm natrium benzoat,
13 gramm borkén por,
10 literes edényhez:
5 liter víz,
3 dl 20 %-os ecet,
25 dkg só,
1/2 kg cukor,
5 gramm borkénpor,
1,5 dkg timsó,
1,75 dkg natrium benzoat,
1,5 dkg citromsav
uborka, paprika , káposzta, karfiol ,hagyma , zöld paradicsom stb.

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük és beledobáljuk a különböző zöldségeket . Hűvös , sötét helyen tartjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Itt jegyezném meg, hogy mindenféle körömkefés félórás dörzsölések keringenek a köztudatban, de én erre nem érek rá :) Nem is vol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pácolt gyömbér
Pácolt gyömbér

10 dkg friss gyömbér 1 ek cukor +10 dkg cukor só 1,2 dl rizsecet 1,2 dl víz Elkészítés A gyömbért hajszálvékonyra szeleteljük. Egy tálban megszórjuk a cukorral és sóval....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Konzervált vöröskáposzta
Konzervált vöröskáposzta

A káposztát megmossuk, vékonyra gyaluljuk, forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, tésztaszűrőre szedjük, és lecsöpögtetjük. A céklát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat dörzsis szivaccsal átsúroljuk, hogy a szőrök lejöjjenek róla. Megmossuk, végeit levágjuk, közepét bevágjuk. Az üveg aljára kaprot teszünk, majd az uborkákat állítva. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk