50 litereshez :
12,5 liter víz,
1 liter 20 % -os ecet,
65 dkg só,
1,25 kg cukor,
38 gramm timsó,
38 gramm citromsav,
45 gramm natrium benzoat,
13 gramm borkén por,
10 literes edényhez:
5 liter víz,
3 dl 20 %-os ecet,
25 dkg só,
1/2 kg cukor,
5 gramm borkénpor,
1,5 dkg timsó,
1,75 dkg natrium benzoat,
1,5 dkg citromsav
uborka, paprika , káposzta, karfiol ,hagyma , zöld paradicsom stb.
A hozzávalókat összekeverjük és beledobáljuk a különböző zöldségeket . Hűvös , sötét helyen tartjuk.
Elkészítés: Berakjuk az üvegbe az uborkákat (NEM vágjuk le a végét, és NEM szurkáljuk meg). A megpucolt fokhagymát, tormát és kaprot az ubi tetejére rakjuk. Kimérünk 2 liter vize...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a dinnyét, majd vágjuk fel hosszában 2 – 3 cm-s vastagságú szeletekre. A szeleteket vágjuk még 3 – 4 darabra. Tegyük sterilizált befőttesüvegekbe. Öntsünk rá forró vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát jó alaposan megmossuk, és hosszában elnegyedeljük úgy, hogy a végén hagyunk 1 cm-t, ami összetartja az uborkát Egy 3 literes üveg aljára helyezzük a kaprot, rászórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű