60 dkg savanyú káposzta
2 nagyobb sárgarépa reszelve
2 nagy csokor snidling aprítva
25 dkg húsos, füstölt szalonna apróra kockázva
frissen őrölt bors
őrölt kömény
3-4 evőkanál extraszűz olívaolaj
A káposztát lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és nagyobb salátástálba tesszük a répával együtt.
A szalonnát ropogósra sütjük az olívaolajon, majd ezt is a káposztához adjuk a zsiradékkal együtt. Fűszerezzük, beleszórjuk a snidlinget, alaposan átkeverjük, és akár rögtön tálalhatjuk.
Magos kiflivel önálló fogás, de adhatjuk köretként is sült hús mellé.
A borként és a na.benzoátot egy kevés vízzel simára keverem. Elkészítem a fent említett alaplevet, beleöntöm a tartósítót. Majd elkezdem belerakni a zöldségféléket. Lezárom a hordó...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÜvegek sterilizálása az én módszeremmel: Az üvegeket én úgy szoktam kifőzni, hogy egy nagyobb lábosban vizet forralok, de mielőtt beleraknám az üvegeket, azokat a csapból jövő fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes