2 kg uborka
50-60 dkg vöröshagyma
A léhez:
6 dl víz
3 dl cukor (ízlés szerint)
2 dl 10 %-os ecet
0,5 dl só
2 teáskanál mustármag
1/2 kávéskanál Na-benzoát
1/2 kávéskanál borkén (én nem tettem bele)
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk.
Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan összekeverjük, elkészítjük a felöntőlevet: a hozzávalókat elkeverjük, (kóstoljuk meg) a vízből egy keveset vegyünk ki és ebben oldjuk fel a Na- benzoátot, majd ezután öntsük a levet a szeletelt keverékre. Nem kell ! felmelegíteni, hidegen kell ráönteni!
Keverjük össze, takarjuk le és hűvös helyen, 24 óráig hagyjuk állni, közben át lehet keverni (én nem kevertem).
Üvegekbe töltjük, lével felöntjük, celofánnal (befőző fóliával) lekötjük, csavaros kupakkal lezárjuk, helyére tesszük a kamrába.
Egyszerűen elkészíthető, finom savanyúság.
A káposztával kezdem.. legyalulom /én késsel szeltem/, lesózom.. 5 kg káposztához kb 2 evőkanál só.. hagyom állni. Nekiállok a paprikát megmosni, levágni a magos részét. Ami a magn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat alaposan mossuk meg. Rakjuk tisztára mosott üvegekbe, aminek az aljára tettük a fűszereket. Én az uborkákat hosszában negyedekre vágtam, mert úgy több fért az üvegbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes24 órát állni hagyni, közbe megkavarni és mehet az üvegbe! :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű