5 literes üvegre való uborka
2 szár kapor
egy csokor szőlőlevél vagy megyefalevél
literenként egy csapott evk só
5-6 gerezd fokhagyma
kenyér csücsök a tetejére ( kb 25 dkg)
víz
Az uborkát alaposan megmossuk, levágjuk a végeket és bevágjuk négyrészt. Nem vágjuk végig, kicsit a végén hagyunk, hogy ne essen 4 részre. Az 5 literes üveg aljára rakunk 1 kaprot és a szőlőlevél felét.
Belerakjuk az üvegekbe az uborkát, közé a fokhagymát. A tetejére a maradék kaport, szőlőlevelet ( vagy a meggylevelet) Felöntjük vízzel és lezárjuk a kenyérrel. Letakarjuk egy kistányérral és kirakjuk a napra. Ha jó meleg van , akkor 2nap alatt megérik.
A mianp olvastam, hogy megpucolt krumpli szeleteket kell rakni a kenyér helyett. Még nem próbáltam , de azt mondják így még finomabb.
A videó szerint. A kínai kelt hosszirányban négybe kell vágni (ha nagy, akkor nyolc felé), a torzsa kemény részét kivágni, majd a negyedeket keresztben is 4-5 részre kell vágni (a...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Könnyű◾️A vizet, az ecettel, a cukorral, a sóval és a borssal elkeverjük majd állni hagyjuk kb. 15 percet. ◾️Kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsük még. ◾️A paradicsomot és a hagymát...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA recept 5 l üvegre van méretezve. Én évek óta hordóba teszem el a savanyúságot külön az erőset külön az édes fajtát. Az almapaprikát mindig félbe vágom, mert sokszor jártam úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3,5 I vizet felforralni és kihűteni, majd bele 1 liter 10%-os ecet. Üvegenként rakunk 1 teáskanál sót, (nem jódozott!!) 2 evőkanál cukrot, 1 szál kapor, 1 babérlevél, fél mokkásk...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes