Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gomba befőzése


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


gomba- erdei vargánya 700 g
víz 800 ml
ecet 250 ml
befőzési tartósítószer keverék 50 g
hagyma 150 g
nemes babérlevél 4 darab

Elkészítés:


gomba- erdei vargánya 700 g
A befőzéshez kis gombákat használunk, amelyekről 100%-ra tudjuk, hogy ehető gombák. A gombákat óvatosan megpucoljuvíz 800 ml • ecet 250 ml • befőzési tartósítószer keverék 50 gk.Egy lábasban vizet ecettel és felöntőlével 5 percig forralunk. A levet hagyjuk kihűlni.A gombákat lábasba rakjuk, vizet öntünk hozzá és felforraljuk. Egy percig főzzük, majd a vizet leöntjük.hagyma 150 g • nemes babérlevél 4 db
A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. A kisebb befőző üvegeket megmossuk. Az megadott gomba és hagyma mennyiségre négy 350 ml-es üvegre lesz szükségünk.Az üveg aljára hagymát babárlevéllel rakunk..... majd belerakjuk a gombákat.Leöntjük az elkészített lével, és lezárjuk az üvegtetővel, majd 100°C 10 percig forraljuk. A forró üvegeket óvatosan kiszedjük a fazékból, és fejre fordítjuk. Így állni hagyjuk, majd visszafordítjuk és pokrócba csomagoljuk (dunsztoljuk) amíg ki nem hűl.A gombák kb egy hónapos pihentetés után fogyaszthatók.

Trükkök, tippek, praktikák:


A befőzött vargányát, édesnyelű tinórut és a barna tinórut hagymával fogyasszuk, azokhoz az ételekhez, amelyekhez savanyú uborkát szoktunk fogyasztani.

Gomba befőzése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csemege uborka hideg vízzel eltéve
Csemege uborka hideg vízzel eltéve

Az uborkákat alaposan mossuk meg. Rakjuk tisztára mosott üvegekbe, aminek az aljára tettük a fűszereket. Én az uborkákat hosszában negyedekre vágtam, mert úgy több fért az üvegbe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Cékla télire
Cékla télire

■ A befőttesüvegeket forró vízben sterilizáljuk. ■ A céklát meghámozzuk, felkarikázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi, kb. 30 perc alatt puhára főzzük. ■ 1,5 liter vízben keverj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Cékla befőzve
Cékla befőzve

A céklát megmossuk és héjában megfőzzük (kb. 1,5-2 óra fedő alatt). Ha meghámozzuk, és úgy főzzük meg, akkor a főzőlevet is felhasználhatjuk. Főzés után karikákra vágjuk és ü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fermentált uborka
Fermentált uborka

Az uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk