menu

Családireceptkönyv.hu

Gomba befőzése


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


gomba- erdei vargánya 700 g
víz 800 ml
ecet 250 ml
befőzési tartósítószer keverék 50 g
hagyma 150 g
nemes babérlevél 4 darab

Elkészítés:


gomba- erdei vargánya 700 g
A befőzéshez kis gombákat használunk, amelyekről 100%-ra tudjuk, hogy ehető gombák. A gombákat óvatosan megpucoljuvíz 800 ml • ecet 250 ml • befőzési tartósítószer keverék 50 gk.Egy lábasban vizet ecettel és felöntőlével 5 percig forralunk. A levet hagyjuk kihűlni.A gombákat lábasba rakjuk, vizet öntünk hozzá és felforraljuk. Egy percig főzzük, majd a vizet leöntjük.hagyma 150 g • nemes babérlevél 4 db
A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. A kisebb befőző üvegeket megmossuk. Az megadott gomba és hagyma mennyiségre négy 350 ml-es üvegre lesz szükségünk.Az üveg aljára hagymát babárlevéllel rakunk..... majd belerakjuk a gombákat.Leöntjük az elkészített lével, és lezárjuk az üvegtetővel, majd 100°C 10 percig forraljuk. A forró üvegeket óvatosan kiszedjük a fazékból, és fejre fordítjuk. Így állni hagyjuk, majd visszafordítjuk és pokrócba csomagoljuk (dunsztoljuk) amíg ki nem hűl.A gombák kb egy hónapos pihentetés után fogyaszthatók.

Trükkök, tippek, praktikák:


A befőzött vargányát, édesnyelű tinórut és a barna tinórut hagymával fogyasszuk, azokhoz az ételekhez, amelyekhez savanyú uborkát szoktunk fogyasztani.

Gomba befőzése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Hordós savanyú
Hordós savanyú

12 liter HIDEG! vízben elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

5 kg vegyes zöldséget, (káposzta, paprika, hagyma, uborka), szép vékonyra leszeletelem, gyalulom. Ráöntök 6 dl ecetet, hozzáadom a 7 dkg sót, 40 dkg cukrot, 1 kiskanál szalicilt,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ecetes savanyú uborka
Ecetes savanyú uborka

1. Áztassuk be az uborkákat hideg vízbe, és egyesével dörzsöljük meg egy szivaccsal őket. Figyeljünk arra, hogy semmilyen szennyeződés ne maradjon rajta, különben az uborka - az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztával töltött paradicsom-paprika
Káposztával töltött paradicsom-paprika

1. Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg kori...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk